Barion Pixel

Újabb ötletek nyári szünetre. A nyárban az is nagyon jó, hogy sokat lehet kint bóklászni a szabadban – akár vízparton, akár erdős vidéken töltitek a vakációt, mindenhol akad felfedezni való a gyerekek számára. Ráadásul sokat rohangálhatnak, ugrálhatnak, ami nekik létfontosságú ebben az életkorban. Segíts nekik, hogy megismerjék a környezetüket, benne a csodaszép növényeket, állatokat! Ha szeretettel fordulnak a kis élőlények felé, később is vigyázni fognak rájuk.

 

Hétfő – Játsszatok a vízparton!

 

Egy vízparton töltött nap, vagy délután nemcsak a gyerekeknek öröm. Ilyenkor mi, felnőttek is lehetünk egy kicsit lazábbak, játszhatunk, homokozhatunk, labdázhatunk, bohóckodhatunk. Hogy közben sok-sok dolgot felfedezhetünk és megtanulhatunk együtt, az csak ráadás!

Kattints ide a a folytatásért!

 

ötletek nyári szünetre

 

 

Kedd – Fessetek a virágokkal!

 

Ha az udvaron, teraszon, vagy esetleg az erkélyen terítetek le egy nagy csomagolópapírt, és a gyerekek fürdőnaciban állnak neki festegetni, akkor nem kell majd sokat bajlódni a takarítással! Bármikor le lehet mosni a festékes mancsokat is – akár a kerti csapnál, vagy egy vödör vízben. Irány tehát alkotni, nyomdázni, festeni! Kattints ide a játékötletért!

 

ötletek nyári szünetre

 

 

Szerda- Játék a sárban!

 

Engem soha nem zavart, ha a gyerekeim maszatosak lettek játék közben. Az oviban azonban gyakran hallom, hogy üdvözlésként egyik-másik édesanya azt mondja gyermekének: „Már megint hogy nézel ki!” Ti bevállalnátok egy jó kis sarazós játékot? Ha ide kattintasz még több sáros játékötletet találsz! Mi a véleményed? 🙂

 

ötletek nyári szünetre

 Growing A Jeweled Rose

 

Csütörtök – Játék a botokkal

 

Ne játssz az étellel! Dobd el a botot! Ne ugrálj a tócsában! Ne ülj le a homokban! Ugye ti nem mondjátok ezt a gyerekeknek? Nekik még természetes, hogy kézzel-lábbal, az érzékszerveikkel ismerkednek mindennel. Akkor ismerik meg a dolgokat igazán, ha kézbe foghatják, megkóstolhatják, megszagolhatják, tevékenykedhetnek velük! Mint például a földön talált botokkal. Nézd meg az ehhez kapcsolódó ötleteket itt!

 

ötletek nyári szünetre gyerekeknek

 

 

Péntek – Bábok, babák

 

Ha nagy a kánikula, hűsöljetek bent és készítsetek egyszerűen bábokat! Ha meséltek, énekeltek, vagy beszélgettek velük nem csak jól szórakoztok, hanem a gyerekek szókincsét, kifejezőkészségét is gazdagítjátok! Nézd meg az ötletet itt!