Barion Pixel

Ki vagyok én? 

Édesanya és gyerekekkel foglalkozó szakember, aki nagyon szeret kitalálni és megalkotni új dolgokat. Az életemben mindig is fontos szerepet játszottak a gyerekek és a hozzájuk elválaszthatatlanul kapcsolódó JÁTÉK!

A Játsszunk együtt! oldalon először a saját munkám megkönnyítése érdekében gyűjtögettem az ötleteket, mára azonban ez a felület sokak számára nyújt segítséget – ez pedig számomra is nagy örömet okoz.

Mit tudok adni?

 

Úgy érzem, gyorsan és könnyedén a gyerekekre tudok hangolódni, és egyszerűen imádom, ha az ő kis világukban lehetek.

Hidd el, a gyerekek világa egy varázslatos világ!

Nagyon kíváncsi vagyok a kis lelkükre, és mindenre ami bennük van. Tudom, hogy képes vagyok hatásal lenni rájuk és ezt látni és tapasztalni mindig felemelő érzés.

Amellett, hogy szeretnék ennek a folyamatnak minél többször részese lenni, vágyom arra is, hogy az anyukáknak-apukáknak segítsek a gyermekükhöz való kapcsolat megteremtésében. Mert ez a kapcsolat pótolhatatlan és nagyon nagyon fontos!

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani az oldalon található sok-sok játékötlettel – a játék ugyanis a gyerekekkel való meghitt, szoros kapcsolat és a fejlődés legnagyszerűbb eszköze. A közös játék révén ráadásul te is egy varázslatos világba csöppensz, ahol ellazulhatsz, kikapcsolódhatsz, és világossá válik számodra, hogy minden fejlődés csak szeretetteli, motiváló, szabad lehetőségeket nyújtó környezetben valósulhat meg.

Nézd meg az ingyenes játékötleteket!

Mivel időből manapság kevés van egy kisgyermekes családban, további segítséget is adok számodra a közös játékhoz!

Három saját gyermekem nevelgetésén kívül óvónőként sok-sok kis ovisnak segítettem ügyesedni, okosodni, de voltam diákklubvezető is, ahol iskolás gyerekeknek szerveztem szabadidős programokat, és pár évig családoknál is vigyáztam gyerekekre.

Sok-sok játékot, feladatlapot készítettem az évek során, amelyeket az éppen aktuális gyerekcsoporton teszteltem. Ezzel elsősorban a saját munkámat könnyítettem meg, de kiderült, hogy másoknak is hasznosak az általam készített játékok, feladatok, így elérhetővé tettem őket mindenki számára.

A letölthető, nyomtatható játékokkal pillanatok alatt varázsolhatsz szórakoztató közös élményt a hétköznapok során, ráadásul kisgyermeked képességfejlesztése is észrevétlenül megvalósul. Ha óvodás gyermeket nevelsz, vagy gyerekekkel foglalkozol, számodra is hasznos lehet!  Olvass erről bővebben!

 

őszi gyümölcsös feladatok

A letölthető játékokat, feladatlapokat egy-egy témakör köré rendezve megtalálod a webshopban.

Ha pedig rendszeresen szeretnél hasznos, érdekes játékos tartalmakhoz jutni, csatlakozz a Játéktárhoz!

Ha még jobban megismernél…

A dolgok, amelyek fontosak számomra:

Fejlődni minden téren

Nagyon sokat szeretnék adni ennek a világnak, és meg akarom tanulni, hogyan tudom ezt megtenni. Ennek része a vállalkozás, az önismeret és a pénzügyek is. Akik engem ebben inspirálnak, és akiktől rengeteget tanulok: Tölgyessy ZsófiGál Beáta, Szendrei Ádám, Görög Ádám, Domán Zsolt, Vámos Robi. Sokat tanultam a Skillshare és most a Domestika tanfolyamain is.

Hinni, hogy a világ szép

Nem vagyok hajlandó mást gondolni, bármilyenek is a körülmények. Én egy olyan világot látok, amelyben rengeteg szépség és jóság létezik. Ezt mondom minden nehézség ellenére, amelyben nekem is volt részem, hidd el. Igyekszem, hogy mások is meglássák azt, amit én látok. Persze ehhez mindezt el is kell mondani írásban, vagy szóban…és ezt még tanulom.

Elfogadás

Számomra minden gyermek (és felnőtt) egyforma, akkor is, ha az átlagtól eltérő a viselkedése, akkor is, ha az átlagtól eltérő körülmények között él. Mindig kész vagyok megismerni, hogy mit rejt a lelke, milyen kincseket, csodákat, esetleg korán szerzett sebeket, sérüléseket, amelyeket felfedezhetünk, gyógyíthatunk együtt.

Szerintem ilyen a világ…

Sokszor jobban ki tudom fejezni a gondolataimat képekkel, rajzokkal, vagy dalokkal, mint szavakkal. A világot pont ilyennek látom, mint a Coldplay videójában: érdekes, színes, izgalmas, lenyűgöző, ugyanakkor végtelenül egyszerű és szép. A felvételeken szereplő gyerekeket külön is imádom, annyira aranyosak 🙂

Ami az életem része

Önkéntes munka

Valamilyen önkéntes munka mindig megtalált. Korábban pár évig az Otthon segítünk alapítvány önkénteseként vigyáztam gyerekekre, azután 2. évig az InDaHouse -nál készítettem feladatlapokat; először egy elsős, majd egy másodikos kisfiúnak. Bármit is csinálok majd a jövőben, a segítségnyújtás biztos, hogy része lesz.

Gyerekek

….természetesen. Két éve azonban eljöttem az óvodából és immár főállású vállalkozóként élek. Időnként gyerekekre vigyázok, iskolaelőkészítő foglalkozásokat tartok és tervezem a jövőbeli életem, amelyben úgy gondolom, újra fő helyet foglalnak el majd a picurok. Ennek részleteiről kicsit később majd biztos írok 🙂

Tanulás

A fent említett vállalkozás- és önismereti út mellett természetesen nagyon fontosnak tartom a szakmai továbbképzéseket. A mozgásfejlesztő képzés után most éppen a gyógypedagógiai ismeretek vannak soron, de további terveim is vannak!

Amiket nagyon szeretek…

Természet

Természet

Alkotás

Alkotás

Mozgás

Mozgás

Nos, most már megismertél egy kicsit.

Ha bármilyen kérdésed van, vagy szívesen megosztanád azt, hogy a te életed éppen merre tart, írj nekem nyugodtan! Kíváncsi vagyok rád!

jatsszunkegyutt.anita@gmail.com

Ha szeretnél értesítést kapni az aktuális hírekről, add meg az email címed az alábbi űrlapon!

.