Segítsd kisgyermeked fejlődését

lépésről lépésre

a játékos hónapok programmal!

 

Kövesd a Játékos hónapok programot egész éven át ingyenesen, és tölts örömteli időt kisgyermekeddel!

A közös játék során nem csak a köztetek lévő kapcsolat épül, hanem segíted őt képességei fejlődésében, ismeretei bővítésében is.

A tevékenységek, játékok minden héten egy téma köré épülnek, így biztosítva a változatos, érdekes elfoglaltságot!

Megvalósításukhoz nincs szükség különleges eszközökre és rengeteg időre! Csak az elhatározásodra, hogy rendszeresen időt töltesz kisgyermekeddel!

Az ötletek elsősorban a 3-7 éves korosztály számára ajánlottak és teljesen ingyenesek számodra. Itt a weboldalon is folyamatosan követheted a tippeket, de feliratkozhatsz a rendszeres értesítőért is, hogy emlékeztessen a közös időtöltésre!

Játékos hónapok:  közös játék és fejlődés napról napra

Január

1. hét: megismerjük az évszakokat

 

Az új év beköszöntése jó alkalmat ad arra, hogy segítsük a kisgyermekekben az idő fogalmának kialakulását.

Életkorukból adódóan az év jelentését az évszakokról szerzett ismereteikkel  tudjuk érzékeltetni a számukra.

Az első héten 5 napra való ötletet kapsz arra, hogyan ismertetheted meg a gyerekekkel a négy évszakot, nagyobbacskákkal pedig akár a hónapok neveit is.

A Játéktár tagjaként plusz letölthető anyagok birtokába is juthatsz.

2. hét: A téli időjárás

Az e heti ötleteket mindenképpen akkor érdemes megvalósítanotok, amikor az időjárás igazán téli. A gyerekek számára fontos, hogy érzékszerveikkel is megtapasztalják, játék közben átéljék az új ismereteket, mert azok így válnak számukra tudássá.

Ezen a héten 5 napon át különböző játékok segítségével ismerkedhettek a tél jellemző jegyeivel.

Ne feledd: a Játéktár tagjaként plusz letölthető anyagok birtokába is juthatsz.

3. hét: Ez vagyok én!

Az e heti játékok segítségével a gyerekek külső és belső tulajdonságait vesszük sorra. Miért is fontos mindez? Kicsiknél a testkép, testtudat kialakulása segíteni fog a testük határainak tudatosításában, ez pedig az irányok megjelölésének is az alapja lesz.

A különböző tulajdonságok megnevezése, felismerése az önismerethez  is hozzájárul.

 A Játéktár tagjaként plusz letölthető anyagok birtokába is juthatsz.

Adj még több játékot kisgyermekednek egyszerűen: csatlakozz a Játéktárhoz!

A Játéktár tagjaként számos segítséget kapsz a Játékos hónapok témaköreihez. A letölthető, egyszerűen elkészíthető segédanyagok, játékok, bábok, szemléltetőeszközök lehetővé teszik, hogy szülőként is sokoldalúan segítsd kisgyermeked fejlődését.

Ha gyerekekkel foglalkozó szakember vagy, hasznos anyagok birtokába juthatsz, melyeket a munkád során évekig tudod használni.

Kattints a gombra és csatlakozz a Játéktárhoz!

 

Letölthető segítségek a Játéktárban a téli hónapok témaköreihez

16 téli feladatlap elsősorban az iskolába készülő 6-7 éves korosztály számára. Számolás, összeadás, párosítás, irányok, formák, betűelemek, szótagolás.

Válogassátok ki a ruhadarabokat évszakok, és színek szerint, csíptessétek fel a szárító-kötélre, találjátok ki, mely testrészünkre húzzuk fel őket! 15 letölthető oldal.

Nyomtatható bábok, játékos feladatok  “A három medve” c. meséhez kapcsolódóan, melyek segítségével megismerkedhettek például a kicsi-középső-nagy fogalmakkal.

Az immunrendszer erősítéséhez a téli hónapokban különösen fontos az egészséges táplálkozás.Tanuljatok erről játékok segítségével!

Figyeljétek meg naponta az időjárást, ismerjétek meg az időjárás elemeit, majd rendszerezzétetek az ismereteiteket játékok segítségével.

A farsangi mulatság során sokféle jelmezbe bújhattok! Ismerjétek meg a különböző foglalkozásokat játékosan, készítsetek kellékeket hozzájuk!

A Játéktár anyagai évszakok szerint

Játékmappa

A Játékmappa egy saját kezűleg elkészíthető fejlesztőjáték, amely segítségével a gyerekek szórakozva, játék közben okosodhatnak. Nézd meg az ingyenesen letölthető oldalakat, amelyekből nagyon gyorsan elkészítheted az első játékmappátokat, amelyet magatokkal vihettek bárhova!

Feladatlapok

A feladatlapok jó kiegészítői a sok-sok valódi játéknak, tapasztalatszerzésnek, azonban semmi esetre sem helyettesítik azt. A feladatlapok jól használhatók az ismeretek összefoglalására, rögzítésére, a hiányosságok ellenőrzésére, elsősorban 5-6 éves kortól használd őket.

Játékcsomagok

A webshopban komplett, letölthető játékgyűjteményeket vásárolhatsz meg, amelyek egy-egy témára építve, változatos játékokkal, feladatokkal segítik a képességfejlődést. Az óvónői szakértelemmel összeállított játékos oldalak nagyszerű segítséget biztosítanak számodra.

Játéktár

A Játéktárban szintén letölthető tartalmakat találsz, sokféle témában. A nyomtatható játékok, feladatlapok, bábok, dekorációk a Játéktár tagok kívánságai alapján készülnek és minden tag számára elérhetővé válnak. Gyere és nézd meg, milyen szuper dolgokat készíthetsz, ha te is tagja leszel!

Ki vagyok én, és miért tudok segíteni neked?

Sági Anita vagyok, a Játsszunk együtt! oldal létrehozója. Szeretnék segíteni neked abban, hogy örömmel és hasznosan tölts időt kisgyermekeddel.

Óvónőként és három gyermek anyukájaként az évek során rengeteget figyeltem játék közben a gyerekek fejlődését, így pontosan tudom, mely ötletek lesznek számotokra a leghasznosabbak.