Barion Pixel
Gyereknapon sokféle programot szerveznek mindenhol, de előfordul, hogy ez nem olcsó mulatság. Mivel a gyereknap már igencsak hó végén van, ha szűkös a pénztárcátok rendezzetek otthon egy igazi gyerek-napot! Íme 10 olcsó ötlet otthoni gyereknapra:

 

1. Gyerkőc kaja

 

 
Mi lenne, ha ma egész nap olyan enni- , innivalók kerülnének az asztalra, amelyek a gyerekek kedve szerint készültek? Na, nem arra gondoltam, hogy csokit reggelizzenek, ebédre meg vattacukrot kapjanak, hanem arra, hogy ezen a napon legyen a menü a kedvenc ételük, ráadásul a tálalás is legyen gyerekbarát! Egy ilyen nyuszis szendvicsnek biztos nem tudnak ellenállni – ráadásul talán észrevétlenül elfogyasztják a „nemszeretem” zöldségeket is.

 

 

Edible Crafts

 

Ezeket az állatos szendvicseket sem ördöngösség elkészíteni.

 

 

Burnbrae

Természetesen az édesség sem maradhat el! Jó ötleteket olvashatsz a  Dívány oldalán.

 

Ötletek gyereknapra

 

2. Piknik a kertben

 

 

Ha nincs kedvetek főzőcskézni, egyszerűen készítsetek egy-két szendvicset, pakoljatok össze egy kis ropogtatnivalót, meg gyümölcsöt és terítsetek meg egy takarón a kertben. Ha nincs kertetek, menjetek ki a parkba, vagy a város szélére. A kirándulás után még jobban fog esni a harapnivaló! Ha megengeditek a gyerekeknek, hogy ma tovább fent maradjanak, megnézhetitek együtt a naplementét is.

 

  

 

3. Játsszatok együtt a szabadban!

 

  

Ne gondoljatok valami komplikált dologra! Vegyétek elő a focit, vagy játsszatok kidobót, fogócskát, bújócskát! Taníthatsz a gyerekeknek olyan régi játékokat, amiket ti játszottatok gyerekkorotokban: ipi-apacs, számháború, golyózás, ugrókötelezés, vagy a lábra tett gumiszalagon való ugrálás. Ezen a napon tedd meg ezt akkor is, ha nincs nagy kedved hozzá, meglátod játék közben még a hangulatod is jobb lesz!

 

 

4. Benti játékok

 

 
Ha úgy néz ki, nem lesz túl jó idő, így lehet, hogy benti szórakozást kell választanotok. Lehet ez közös filmnézés, társasjátékozás, vagy közös sütikészítés, esetleg táncolás, bolondozás, arcfestés, jelmezbe öltözés. Ide kattintva találsz még további benti elfoglaltságokat.

 

 

 

5. Közös barkácsolás

 

 
Örömet szerezhettek a gyerekeknek azzal is, ha együtt készítetek valami olyasmit, amivel aztán később játszani is tudnak. Ha van otthon nagy dobozotok, alkothattok belőle például terepasztalt.

 

The  Imagination  TreeÖtletek gyereknapra

 

A lányok talán jobban örülnek egy babaháznak:

 

ötletek gyereknapra olcsónA Girl and a Glue Gun

 

6. Dekoráljatok együtt!

 

 
Mi lenne, ha kifestenétek a gyerekszoba ablakát vidám,  nyári színekkel, figurákkal? Fogadjunk, hogy nagyon régen volt ecset a kezedben! Ne izgulj, ha vízfestéket használtok, bármikor lemoshatjátok az ablakról nyom nélkül!

 

Homespun Threads 

 

Ha mégis máshoz lenne kedvetek, fessétek ki egymás arcát! Arcfestési tippeket a farsangi bejegyzésben is találtok!

 

7. Lufi minden mennyiségben

 
Ha elmentek valamilyen gyereknapi rendezvényre, a vattacukron kívül általában lufiért könyörögnek a gyerekek. A lufi amilyen egyszerű, olyan varázslatos játékszer. Minden gyerkőc imádja és sokféle játékra alkalmas. Ha magatok veszitek meg a lufit valamelyik nagyobb boltban, az nemcsak pénztárca kímélő megoldás, hanem a kidurrant lufit könnyen lehet pótolni is. És hogy mit játsszatok a lufival? Készítsetek például vicces fejeket:

 

 

Ötletek gyereknapra

 

Vagy játsszatok más lufi játékokat: ezeket ide kattintva olvashatjátok el!

 

8. Kincskereső játék!

 

Ennek a játéknak az egyszerűbb változata (kicsiknek), amikor az udvaron, homokozóban, játszótéren elrejtetek apró tárgyakat, vagy édességeket (nyalóka, csoki, kis műanyag figurák, autók, plüss játékok) és ezeket kell a gyerekeknek megtalálniuk.

 

 

Ötletek gyereknapra

 

Nagyobbaknak már készíthettek egy térképet, vagy egy rejtélyes feladványt (képrejtvény, keresztrejtvény, találós kérdés), ami alapján el kell jutniuk egy kincslelő helyszínre. Ott aztán a kincsen kívül egy újabb feladvány várja őket, ami egy újabb helyszínre vezet. Persze ez igényel némi előkészületet, dehát ezért van gyereknap 🙂  Segítségül ehhez a játékhoz hasonló ötleteket találtok itt is.

 

9. Mozgás!

 

Ha a gyerekek kedvére szeretnétek tenni, szervezhettek valamilyen mozgásos programot is, hiszen nekik lételemük a mozgás. Ha éppen nem telik rá, hogy kalandparkba menjetek, készítsetek otthon egy akadálypályát!

 

 
A lényeg, hogy sokféle feladatot kelljen teljesíteniük: átbújás valami alatt, átlépés valami fölött, kanyarogva szaladás, szökdelés páros-, vagy egy lábon, célba- dobás, vagy rúgás, kúszás, mászás, gurulás. Bevethettek különböző eszközöket is, mint például a labda, hulahopp karika, ugrókötél, vagy a képen látható „gólyaláb”. A gyerekek után természetesen a felnőttek is menjenek végig a pályán! Akadálypályához ötleteket még itt is olvashattok!

 

10. Utcabuli

 

Ha nincs éppen a közeletekben semmilyen rendezvény, rendezzetek magatoknak bulit! Szóljatok az utcabeli gyerekeknek, vagy ovistársaknak, unokatesóknak és gyűljetek össze valakinek a háza előtt. Készítsetek aszfaltrajzokat, játsszatok ugróiskolát, vagy éppen rendezzetek apa-fiú focibajnokságot! Ha egy kerti asztalra még némi harapnivalót is készítetek, nálatok lesz a legklasszabb gyereknapi parti!

 

Itt még egy-két bulira való táncos ötletet is találtok!

Partikellékek elkészítéséhez pedig a szilveszteri bejegyzésben is találtok egy-két infót!

Ha van még jó gyereknapi ötleted, írd meg itt hozzászólásként, valakinek biztos hasznos tippet adsz vele!

 

Vidám, örömteli gyermeknapot kívánok mindannyiótoknak! 

Színezhető gyermeknapi ajándékok

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!