Barion Pixel
Emlékszel még arra, amikor gyerek voltál? Lehet, hogy nagyon nehéz visszapörgetni most az időt és megkeresni magadban azt a régi kislányt, vagy kisfiút. Emlékszel még, miről álmodozott, min gondolkodott, mik voltak a kedvenc játékai? Ugye nem felejtetted el? Akkor most guggolj le, nézd a világot egy kicsit alulról és emlékezz vissza arra: milyen is volt gyereknek lenni! Szerinted sikerül?

Miért mondom ezt?

Miért fontos szerintem, hogy ne rejtsd el magadban a gyermeki énedet?  

Mert a gyerekek igenis tudják a lényeget! Minden napomat gyerekek között töltöm és azt hiszem, ez a szerencsém!

Köztük nincs helye a mellébeszélésnek, nem hordhatsz álarcot, nem tudod megjátszani magad, mert ők rögtön átlátnak a szitán!

Nem rejtik el az érzéseiket, amit kimondanak, az valóban arról szól, amire gondolnak.

Őszinték a kérdéseik, és elvárják az őszinte válaszokat. Szívből jövő a sírásuk és a nevetésük is. 

Hisznek a mesében – persze, miért is ne hinnének benne?! Hisznek a csodában is, hiszen nap, mint nap velük is megtörténik.

Vannak láthatatlan barátaik és segítőtársaik, akik minden nehézségen átsegítik őket. 

Egy pillanat alatt elfelejtik azt, hogy az imént még haragban voltak, és a megbocsátás nem telik nekik évekbe.

Sosem mondják azt: ” Jaj, már megint esik az eső!” vagy „Jaj, de meleg van!” – ugyanolyan jót játszanak a kánikulában, mint a hóban.

Nézd te is a világot egy kicsit gyerekszemmel! Egyszerűen, őszintén, nyitottan, kíváncsian és úgy, hogy elhiszed: ez az egész nagy világ érted van! Ne törődj azzal, mit mondanak mások, csak merj úgy viselkedni, ahogyan TE jól érzed magad!

És most tedd félre a kifogásokat is! Kiállod a próbát? 

 

ötlet gyereknapra

 

1. kihívás : Gurulj a fűben!

Nem nagy dolog! Csak feküdj le és gurulj! Hol??? és Mikor??? Amikor és ahol neked a legjobban esik! Parkban, focipályán, otthon az udvaron, vízparton, kiránduláson – valahol csak akad egy darabka mező, ahol újra gyerek lehetsz! Na gyerünk, gurulj!

 

2. kihívás: Kergesd a pillangót!

Micsoda? Minek kergetnéd? Hát csak azért, mert ez egy nagyon jó játék! Csak már elfelejtetted! Gyerünk, próbáld ki! Ha éppen nem látsz pillangót, akkor keress egy kis bogarat, hangyát, vagy békát és kövesd! Hová megy, mit csinál, vajon meg tudsz vele barátkozni? Light-os verzió: nézz fel az égre és figyeld a madarakat: merre szállnak?

 

3. kihívás: Mássz fára

Ne legyél szégyenlős! Legalább próbáld meg! Ha segítségre van szükséged, küldd előre a kisfiadat, kislányodat és figyeld, hogyan csinálja! 

 

kihívás gyereknapra

 

4. kihívás: Építs várat!

Szabadon választhatsz: homokvárat építesz, vagy inkább az építőkockákból, esetleg LEGO-bol készíted el a palotát! Most ne kérdezd meg a gyerekeket, hogy milyen legyen, csak döntsd el te magad és alkoss! Ha kész van, fotózd le, hogy sose felejtsd el és mutogathasd mindenkinek: ezt én építettem!

 

5. kihívás: Ne hagyd ki a festést!

Lehet, hogy ezt kellett volna az első helyre tennem: kapcsolj ki, tegyél félre minden gondolatot és hagyd, hogy a lelked vezesse az ecsetet! Használd bátran a színeket, mindegy, hogy mennyire lesz „szép”  – nem ez a lényeg! Ha nehezen megy az ellazulás, hallgass zenét, egy kicsit álmodozz, csak úgy, aztán fogd a festéket és csináld! Pót lehetőség – ha nincs kéznél festék: csak fogj egy-két színes ceruzát és firkálj, rajzolj bármit, ami eszedbe jut!

 

Szerintem elsőre elég is ennyi!

És hogy mi a jutalom?

Megtudod, ha végigcsinálod a kihívásokat!

Ha nem sikerült, nehogy elkeseredj! Hiszen még sok-sok nap áll előtted, hogy újra gyerek legyél és …meglásd a lényeget!