Barion Pixel
A most következő játéktippeket nem csak Halloween-kor, hanem bármilyen gyerekbulin felhasználhatjátok. Egyszerűen megvalósíthatóak, nem kell hozzájuk sok minden, legfeljebb csak egy kis kreativitás! Nézd csak! Játékötletek Halloweenre:

 

1. Keresd a tököt!

Az egyik legegyszerűbben – még utolsó pillanatban is – kivitelezhető játéktipp az elrejtett tárgyak keresése. Bármilyen őszi, vagy Halloween bulin keresgélhetnek a gyerekek például az udvaron, kertben elrejtett apró dísztököket. Aki a legtöbbet találja meg, az kaphat valamilyen apró ajándékot.

Játékötletek Halloweenre

 

Tökök helyett bármi más is megteszi, készíthettek például ilyen kis pompom pókokat (nagyon egyszerű, kattints a képre a leírásért!):

 

Craft Elf

 

2. Nézz körül!

Ennél kicsit bonyolultabb az a játék, amikor egy előre megírt lista alapján kell megtalálni bizonyos dolgokat a gyerekeknek. Halloween bulin például felírhatjátok a következőket (kicsiknél rajzok, vagy képek is jelezhetik, mit kell keresni):

Keress az udvaron, vagy a ház körül: 

  • két töklámpást
  • egy fekete (vagy akármilyen) macskát
  • egy igazi pókot
  • három kis szellemet (ezt előre elkészítve felakaszthatjátok például egy fára)

 

  • egy boszisapkát (vagy cipőt)
  • egy igazi pókhálót
  • három kicsi dísztököt
  • egy bosziseprűt

Ha mindent megtaláltak a gyerekek, szintén egy kis ajándék lehet a jutalmuk.

 

3. Kincskereső túra

Ezt a játékot már nagyobb gyerekekkel érdemes játszani, hiszen a lényege, hogy egy-egy kis üzenetet megtalálva mindig egy rejtvény, vagy utasítás vezet a következő helyszínhez. Például:

1. állomás: az első feladat, hogy a gyerekek keressék meg az indulás helyszínén az első üzenetet. Ehhez segítségül mondhatsz nekik például egy találós kérdést is. A megfejtés segítségükre lesz az első üzenet megtalálásában. Egy példa:

„Piros, zöld, vagy akár sárga, szép gömbölyű a formája.

Mosolyogva csüng a fáról, s harsog minden harapáskor.”

Megfejtés: alma. Készíts oda egy nagy tál almát és azok közé elrejtve már meg is találhatják az első üzenetet. Az üzenet pedig lehet például egy rejtvény (nagyobbaknál), vagy akár egy rajz, kép is. Például: egy seprű képe – ez arra utal, hogy a következő utasítást a seprűnél találják meg.

 Játékötletek Halloweenre

 

2. állomás: a söprűre kötve találtok egy újabb rajzot, vagy utasítást; például egy cica képét. Ez utalhat egy igazi cicára, de akár egy plüss játékcicára is (persze olyan képet kell elhelyezni, amit felismernek majd a gyerekek, lehet az egy fotó is a házi kedvencről). 

Játékötletek Halloweenre

3. állomás: a cica mellett, vagy éppen a nyakába kötve megtalálhatják a következő üzenetet. Mondjuk egy tök képét. Ez utalhat egy töklámpásra, de akár a kertben lévő tökre is.

Játékötletek Halloweenre

4. állomás: a tök alatt rejtőzik a következő cédula, ami lehet egy egyszerű térkép is, vagy fotó a ház, udvar egy bizonyos részletéről (esetleg egy gyerekek által ismert családtagról). Ha azt megtalálják a gyerekek, egy csomagot kapnak, amelyben akár valamilyen finom édesség is rejtőzhet (vagy más apró kis ajándékok). Természetesen folytathatjátok még a játékot további állomásokkal és feladatokkal, ezek csak ötletadó tippek voltak.

 

4. Akadályverseny

Az akadályversenyen több helyszínen különböző feladatokat kell megoldaniuk a gyerekeknek. Indulhatnak egyénileg, párban, vagy akár kisebb csoportban is. Jó, ha az egyes helyszíneken más-más típusú játékok várják őket. Egy példa:

1. helyszín: lovagolj el a seprűn egy bizonyos célpontig és vissza!

2. helyszín: találd el kislabdával a fára kötött kis szellemfigurát!

3. helyszín: képkirakó feladat: bármilyen fotót, vagy újságból kivágott képet vágjatok fel, ezt kell a gyerekeknek összerakni. Ilyen játékot találtok a Halloween játékcsomagban is:

Játékötletek Halloweenre

 

4. helyszín: készíts egy vidám kis tökfejet – mondjuk gyurmából (kattints ide a leírásért!):

 

Játékötletek Halloweenre

 

5. helyszín: célbadobós játék, például így:

 

Positively Splendid

 

6. helyszín: építs egy tornyot palackokból (a kis szellem-palackok elkészítését ide kattintva megtalálod):

 

játékötletek Halloweenre

 

Az egyes feladatok teljesítésekor kaphatnak a gyerekek egy-egy szem cukrot, vagy akár gyűjthetnek papírból kivágott kis tökfejeket is, amiket aztán felragaszthatnak egy lapra és kidíszíthetik kedvük szerint emlékül.

 

5. Lufis játékok

Ha narancssárga lufikat vásároltok, aranyos kis tökfejet készíthettek belőlük, akár alkoholos filccel rajzolva rá arcot, akár papírból kivágott és felragasztott szemek-szájak segítségével (a képre kattintva még további dekorációs tippeket is találsz!).

 

Játékötletek Halloweenre

Freshideen

 
Ha kész a vidám kis tökfej, akkor kezdődhet a játék!

Lufis játékötleteket  ide kattintva is találsz!

Variáljátok kedvetek szerint az itt leírt tippeket! Jó szórakozást!

Halloween-es ovis feladatokat és játékokat a letölthető, otthon kinyomtatható Halloween játékcsomagban is találsz:

 

Játékötletek Halloweenre 

Készítsd el a legismertebb őszi mesék bábjait!

🍁Móricz Zsigmond Iciri piciri

🍁 Csukás István: Sün Balázs

🍁 Szutyejev: Az alma

🍁 A piros kabát kalandja

🍁 A répa

Gyere az Őszi Játéktárba!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!