A nyári nagy melegben néha egyenesen muszáj behúzódni a fák által nyújtott árnyékba. A gyerekeket viszont sokszor nehéz ott tartani, ezért jó ötlet, ha kialakítunk nekik egy kis kuckót egy naptól védett helyen. Ehhez is találtok ötleteket az e heti vakációtervezőben.

 

Hétfő – Készítsetek bunkit!

 

A gyerekek imádnak kuckózni, és lepedőkből, takarókból gyorsan varázsolhattok egy titkos búvóhelyet a számukra. A klasszikus ötlet: az asztal alatt berendezett bunki, ahol még a játékok is kényelmesen elférnek. Ezen kívül azonban még több, egyszerűen elkészíthető kuckó-tippet találtok ide kattintva!

 

Kedd – természet ihlette alkotások

 

Akár vízparton nyaraltok, akár sétáltok, vagy éppen otthon az udvaron játszotok – mindig rendelkezésetekre áll sok-sok apróság, amelyekből csodás alkotások születhetnek. Kavicsok, botok, fakérgek, lehullott levelek, virágok…mind csak arra várnak, hogy a képzeletetek segítségével újjászülessenek.

 

Healthy mama

 

Legegyszerűbb a kör formával kezdeni az alkotást, belülről kifelé haladva. A gyerekek hamar ráéreznek majd a szimmetriára és az ismétlődő mintákra.

 

Segíthetitek a kezdést egy-egy krétával meghúzott vonallal is. És persze nem kell ragaszkodni a geometrikus formákhoz sem. Jó játék, ha elkezdesz egy alkotást és a gyerekek kedvük szerint alakítják tovább. Vajon mi lesz belőle?

 

Szerda – madár-papírsárkány

 

Az egyszerűsége miatt tetszett meg ez a papírmadár-sárkány. Pillanatok alatt elkészül és nem csak madárként, de akár repülőként is díszíthetitek. Az sem mellékes szempont, hogy mozgásra ösztönzi a gyerekeket, hiszen remekül lehet reptetni szaladgálás közben.

 

 

Csütörtök  – játék a gyümölcsökkel

 

A nagy melegben jó, ha sok gyümölcsöt fogyasztanak a gyerekek. Talán néhány játék meghozza a kedvüket a finom falatokhoz. Ide kattintva csupa olyan játékötletet találsz, amelyeket gyümölcsökkel tudtok játszani.

 

Péntek – próbáld ki a játékmappát!

 

Igaz, ehhez a játékhoz szükséges pár oldalt kinyomtatni és laminálni, de érdemes kipróbálni, mert tapasztalatom szerint így sokáig használható játékot készíthetünk a gyerekeknek. Választhatod például az alábbi – gyümölcsökről és zöldségekről szóló változatot. Kattints ide a játékmappák letöltéséhez!   

Bár sok papírboltban, vagy akár könyvtárban is lehet már nyomtatni, ha mégsem találsz ilyen lehetőséget, keressetek sok-sok gyümölcs és zöldség képet újságokban és egy sima mappába ragasztott műszaki rajzlapra rajzoljátok fel az oldalakat:

 

 

A kivágott gyümölcs- és zöldség képeket ragasszátok fel kis téglalapokra, majd keresgéljétek meg mindegyiknek a helyét! Íme egy kis segítség az elkészítéshez:

 

 

Csodaszép nyári napokat, vidám augusztust kívánok nektek!