A gyerekek imádnak bekuckózni és nem csak a bunkiban folytatott játék, hanem maga az “építkezés” is jó szórakozás lehet a számukra. Néhány egyszerű hozzávalóból is hamar alkothattok búvóhelyet. Kuckó ötletek gyerekeknek …és felnőtteknek is!

Az asztal alatt

 

A legegyszerűbb és leggyorsabb változat, ha az asztalt lepedővel, vagy nagy terítővel letakarjátok, alul pedig kényelmesen kibélelitek párnákkal. Így bőven lesz hely a játékoknak is a kuckóban.

 

kuckó ötletek gyerekeknek

Mama, Papa, Bubba

Dobozból

 

Talán már ti is tapasztaltátok, hogy ha nagyobb kartondoboz kerül a házhoz, a gyerekek ösztönösen birtokba veszik és kis házikóvá alakítják. Erre a képre kattintva elkészítési útmutatót is találtok hozzá.

 

 

kuckó gyerekeknek

she knows

Lécekből

 

Nem túl nehéz elkészíteni a három lécből összeállított sátrat sem, de fontos, hogy jó erősen kössétek össze a lábakat, hogy biztosan álljon a talpán a búvóhely. Itt láthatod, hogyan készül.

 

kuckó gyerekeknek

Sweet teal

Az udvaron

 

Jó időben a legegyszerűbb, ha a fák alá építetetek egy sátrat. Ott nyugodtan el lehet fogyasztani az uzsonnát is, vagy akár egy délutáni csendes pihenőt is tarthattok az árnyékban. Az egyik legegyszerűbb módszer: a faágakra csipeszeket kell felakasztgatni madzaggal, és így lehet felcsíptetni a nagyobb méretű anyagokat, lepedőket. Ez a bunki gyorsan szét is szedhető, ha jön az eső.

 

kuckó ötletek gyerekeknek

homeliving.blogspot.com

 

Hasonlóan egyszerű ötlet, ha a ruhaszárító kötélre terítetek egy nagyméretű anyagot. Ezt is rögzíthetitek csipeszekkel.

 

sátor gyerekeknek

A whole lot of tiny

 

Ha van hulahopp karikátok, szintén egyszerű dolgotok van. Akár biztosítótűvel, vagy egyszerű öltésekkel is ráerősíthetitek az anyagot.

 

sátor gyerekeknek

 

Pár perc alatt készen van a fatörzs köré tekert sátor is.

 

sátör ötletek gyerekeknek

 

Teljesen természtes árnyékot fog biztosítani számotokra, ha bármilyen kúszónövényt, mondjuk babot futtattok fel a karókra.

 

kuckó gyerekeknek

Adventure in a box

Ide kattintva is találsz egy egyszerűen elkészíthető sátor ötletet, amit akár az udvaron, akár bent felállíthattok.

 

kuckó ötletek gyerekeknek

 

 

Akkor is egysezrű dolgotok van, ha van otthon egy könnyen felállítható kétszemélyes sátratok. Nyáron az udvaron remek búvó- és alvóhely lehet – nem csak ovisoknak.

 

 

  • A kuckó megtervezése, kitalálása a gyerekek kreativitását mozgósítja. Jó, ha először hagyjuk, hogy ők ötleteljenek: vajon hogyan és miből lehetne kuckót építeni.
  • Az építkezés során lehet méregetni, összehasonlítani a lécek hosszát, vagy a lepedők nagyságát. No és vajon hányan férnek be a kis búvóhelyre?
  • A sikeres alkotás öröme növeli a önbizalmat, ha pedig nem sikerül elsőre, azt is megtanulhatjuk együtt, hogy érdemes újra próbálkozni.
  • A kuckó egy védett, biztonságos, anyaméhre emlékeztető közeg ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. Ha saját ízlésük szerint körbevehetik magukat a kedvenc kis tárgyaikkal, minden adott lesz a jó játékhoz!

 

Jó szórakozást!