Barion Pixel

A sellő babák népszerűsége az ovis kislányoknál már hosszú évek óta tart. Bár egy ideje a Jégvarázs Elzája minden kétséget kizáróan átvette a vezetést 🙂 , a sellős játékok úgy tűnik, mégsem mennek ki a divatból. Amellett, hogy a lányok szeretnek sellő babákkal játszani, ők maguk is szívesen változnak játék közben hableányokká. Ha a te gyerkőcödnek is kedvencei a sellők, biztosan örömet szerzel neki egy sellős szülinapi bulival. Nézz meg néhány sellős, hableányos ötletet és válogass belőlük kedvedre!

 

 

Meghívók a sellő szülinapra

 

Mi más is lehetne a sellős szülinap meghívója, mint egy kagylóba írt üzenet. Tölts le innét egy kagyló sablont, nyomtasd színes dekorkarton lapra, vágd körbe és díszítsétek kedvetek szerint. Ha nem szeretnél kinyitható meghívókat, akkor egyszerűen vágd ketté a sablonon látható kagyló-párokat. Ebben az esetben a kagyló hátoldalára írhatjátok az üzenetet.

 

Mother’s Finest

 

Egy sellős szülinapi bulira akár palackpostán is érkezhet a meghívó. Az összetekert üzenetet kössétek át szalaggal, majd tegyétek egy palackba és zárjátok le dugóval! Akár egy kis homok és kagyló, vagy csigaház is kerülhet az üvegbe dekorációként.

 

Tiny Beans

 

 

Sellő szülinapi parti dekorációk

 

A sellős szülinap dekorációit akár közösen is készíthetitek a kis ünnepelttel. Halacskákat bármilyen színes kartonból kivághattok, a vízi növények pedig egyszerű krepp-papírból készülhetnek – egy kicsit megcsavarva felragaszthatjátok átlátszó ragasztószalaggal.

 

Catch My Party

 

Nagyon kedves ötlet ez az óriás polip, aminek a csápjai papírfüzérek. A gyerekeknek biztosan tetszeni fog a papírkarikák egymásba fűzögetése – használjatok hozzá többféle kék- és zöld árnyalatú papírt. Ha nem szeretnétek papírláncot készíteni, a csápokat is megoldhatjátok kicsit megcsavart krepp-papír segítségével.

 

Elandra Events

 

Sellő jelmez

 

A kis vendégek akár sellőnek is öltözhetnek. Ha nincsenek túl sokan, és belefér az elkészítése, kaphatnak sellő uszonyt, amit egyszerűen a derekukra köthettek. Bár a képen látható fényes uszony varrást igényel, szerintem bármilyen maradék anyagból egyszerűen kiszabható egy uszony forma, biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek tökéletesen megfelel a kevésbé munkaigényes változat is.

 

A Little of This… A Little of That

 

Egy sellős szülinapi bulin akár a frizurátok is lehet sellős. Ezen az oldalon egy videót is láthatsz a fonásról.

 

Inspiration Made Simple

Egyszerűen készíthettek sellős hajdíszt bármilyen hajpántból. Filc anyagból (de akár színes kartonból is) gyorsan kivághattok pár tengeri csillagot, növényt, vagy kagylót és ragasztópisztollyal fel tudjátok ragasztani a hajpántra. Akár gyöngyökkel is díszíthetitek.

 

Lia Griffith

 

Egy igazi tengeri nyaklánc ez a csigaházas nyakbavaló, amihez egyszerűen sógyurmába kell belenyomni a csigaházat, majd hagyni megszáradni. Ezután ki is festhetitek. A medál elkészítésénél hagyjatok egy kis lyukat a zsinórnak is, amit majd belefűztök.

 

Red Ted Art

 

Ha vannak kagylóitok és ügyesen ki tudjátok fúrni, akár ilyen szép kagylóláncot is készíthettek. A fúrást fúrógéppel, kisméretű fúrószárral, vagy szöggel-kalapáccsal próbálhatjátok meg – óvatosan, mert előfordul, hogy elreped a kagyló.

 

We are Scout

 

A kis sellők akár ilyen tengeri varázspálcát is kaphatnak, de a szülinapi buli egyik programja is lehet, hogy együtt elkészítitek. Lehet kapni sokféle öntapadós csillogó matricát, némelyik hasonló az ékkövekhez, ezekkel is díszíthetitek a tengeri csillag formájú pálcákat. Színes szalagokat is köthetnek rá a gyerekek. Szép emlék lehet a szülinapi buliról és később bármilyen játékuk során fel tudják használni a gyerekek.

 

Bastelmania 

Játék a ruhadarabokkal

Készíts

a vízi élőlényekkel kapcsolatos

nyomtatható

játékokat

a gyerekeknek!

 

Játékötletek

 

Egy szülinapi bulihoz szükségesek a játékötletek. Ha a sellős partit nyáron tartjátok, nagyon jól illenek a hangulathoz a vizes játékok. Rendezhettek csapatversenyt is, ehhez készíthettek akadálypályát, amin a gyerekeknek végig kell haladni. Például ilyen vicces felszerelésben: békatalppal, úszógumival, karúszókkal felszerelkezve kerülgethetnek vizes palackokat, vagy hordhatnak vizet egyik helyről a másikra.

 

Oswego County Today

 

Ha rendelkezésetekre áll egy felfújható medence, a gyerekek feladata lehet a kincskeresés a vízben. Adhatsz minden résztvevőnek egy listát azokról a dolgokról, amelyeket meg kell találniuk. Például: gyöngyök, kagyló, csigaház, halacska, kavics. Hogy nehezebb legyen a feladat, a medencébe tehettek egy kis habfürdőt, hogy ne látszódjanak a kincsek.

Ha nincs medencétek, szuperül megoldható ez a játék a homokban is. Természetesen itt előre el kell ásni a kincseket, amiket aztán a gyerekeknek kell megtalálniuk.

 

Fantastic Fun and Learning

 

Piciknek nem érdemes túlbonyolítani a dolgot, egy-két érdekes akadály leküzdése is örömöt szerez nekik. Átbújhatnak egy lepedővel letakart asztal alatt (átkelés a barlangon), ugrálhatnak karikákba, kerülgethetnek vizespalackokat, locsolhatnak vízipisztollyal.

 

Meaningful Mama

 

Ilyen aranyos célbadobó játékot is készíthettek halacskás, sellős tengeri dekorációval. A gyerekek dobhatnak célba babzsákkal, vagy kislabdákkal is. Ha egyik sincs nálatok, összegöngyölt zoknikkal is kipróbálhatjátok 🙂 .

 

Tiny Beans

 

A nagy aktivitást igénylő mozgásos, szaladgálós játékok után bevethettek egy-két nyugisabb ötletet is. Kagylókból, csigaházakból rakhatnak ki a gyerekek együtt mandalákat. Ehhez nyugodtan használhattok kavicsokat, botokat, egyéb természetben megtalálható dolgokat is.

 

Magpie’s Nest

 

Szép emlék maradhat a buliról egy kedves fotó, amihez akár ilyen fotósarkot is barkácsolhattok. Egy nagy kartondoboz oldala tökéletesen megfelel a célnak. Mivel az barna alapszínű, érdemes először lfesteni egy jól fedő festékkel. Korábban a gyerekekkel már készítettünk így egy kis játszóházat, ahhoz maradék diszperzit falfestéket használtunk. Valószínűleg a sűrűbb tempera is megfelel a festésre.

Akár a buli része is lehet, hogy közösen kifestitek az előre felrajzolt ábrákat.

 

Pigskins and Pigtails

 

Sellős kreatív ötletek

 

Árnyékos helyen készíthettek is pár sellős alkotást. Életkortól függően válogathattok az egyszerűbb és bonyolultabb ötletek között. A papírhajtogatást inkább 5-6 éveseknek ajánlom. Kisebbek számára pedig nagyszerű a tenyérnyomatos sellő alkotás.

 

Pink Stripey Socks

Még több sellős kreatív ötletet itt találsz.

Játék a ruhadarabokkal

Alkoss

együtt  a

gyerekekkel

nyáron is!

Gyere a

Játéktárba

a kreatív

ötletekért!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!