Barion Pixel

Ovis és kisiskolás korban a gyerekek nagyon élvezik a tematikus szülinapi bulikat, ahol sokféle érdekes játékötlet áll a rendelkezésükre. Az egyik legkedveltebb téma a kalózos szülinap, ahol a kalózos öltözék mellett a jó hangulatról sok kalózos játékötlet is gondoskodhat.

Nézz meg néhányat és válogass a kalózos ötletek közül, ha a te gyerkőcöd is kalózos szülinapot szeretne!

 

Kalózos meghívó

 

Küldhettek a barátoknak egy “palackpostát” – ami lehet egy színes kartonból kivágott üveg forma…

 

Kép forrása

 

vagy akár egy régi levélre emlékeztető meghívó, amelynek a szélét körbetépkeditek. Ha ügyesek vagytok és több időtök van, körbe is égethetitek egy gyertya mellett. Összetekerve akár egy műanyag palackban is átadhatjátok.

 

Kép forrása 

 

Játék a ruhadarabokkal

Nyomtass

egyszerűen

kalózos

meghívót

a szülinapi

bulira!

 

Kalóz hajó dobozból

 

Nagy papírdobozból akár egy kalózhajót is készíthettek, amiben játszhatnak a gyerekek és akár fotó háttérként is szolgálhat a szülinapi buli idején. Néhány ötlet:

 

Kidadl

 

The Mom Creative

 

Red Ted Art

 

Kalóz jelmez

 

A szülinapi buliba akár kalóz ruhába is érkezhetnek a gyerekek. Egy egyszerű tengerész póló, szemkötő és kendő már elegendő is hozzá, hogy igazi kalóznak érezzék magukat a gyerkőcök. Némi arcfesték segítségével akár szakállt és bajuszt is kaphatnak a kis kalózok. A kalózos tetoválások felragasztása pedig biztos tetszeni fog nekik.

 

 

 

Kalóz kalapot is egyszerűen készíthettek fekete dekorkartonból. Itt láthatsz egy videót is róla.

 

Super Simple

 

Kalóz kellékek

 

Három papírgurigából egyszerűen készíthettek kalóz távcsövet, amellyel a kis kalózok a hajóról kémlelhetik a tengert. Ehhez festés után hosszában szét kell vágni a gurigákat, majd úgy összeragasztani, hogy felül szélesebbek legyenek, mint alul. Így egymásba lehet őket illeszteni (nem lehet összecsukni 🙂 ).  Itt meg tudod nézni, hogyan készül.

 

This Crafty Family

 

Készíthettek hagyományos távcsövet is két papírguriga összeragasztásával. Egy kis dekorációtól ez is kalózos hangulatúvá válhat.

 

Raffini Kinderevents

 

Kalóz nyaklánc

 

Tésztából, vagy középen lyukas gabonakarikából fűzhetnek a gyerekek nyakláncot, amelyen egy aranymedál is helyet kaphat. A lenti képen láthatod, hogyan lehet zseníliadrótból eg akasztót formázni a csokipénzre.

 

East Coast Mommy Blog

 

 

Kalózos játékötletek

 

A szülinapi bulira akár egy térképet is rajzolhattok, amelyen a különböző feladatokat jelölitek rajzokkal, képekkel. Ha a gyerekek az összes feladatot végigcsinálják, akkor megkaphatják a kincset, ami lehet valamilyen apró emlék, édesség, vagy kalóz kellék.

 

Játék a ruhadarabokkal

Nyomtass

gyorsan

kalózos 

játékokat a

gyerekeknek!

 

Célbadobó játékok

 

Egyszerű konzervdobozokból készülhet egy torony, amelyet kislabdával kell eltalálni. A dobozokat könnyedén bevonhatjátok papírra rajzolt kalózos mintákkal.

 

Mamahoch2

 

Egy másfajta célbadobó játék ami nagyon egyszerűen elkészíthető egy papírdobozból, némi kalózos dekorációval.

 

Kép forrása

 

Egy hasonló ötlet kicsit másként. Ez a fajta célbadobó picit nehezebb, hiszen a kerek nyílásba kell betalálni a kislabdákkal.

 

Kép forrása

 

Kampókézre is dobhatnak célba a gyerekek karikákkal. A kampókezet egyszerűen elkészíthetitek papírpohárból is – itt tudod megnézni. A karika pedig lehet egy középen kivágott műanyagtányér is.

 

Catch My Party

 

Egyensúlyozó játékok

 

A féllábú kalózoknak pénzt kell gyűjteniük a csontok között (egy lábon) ugrándozva. Meghatározhatjátok, hogy mennyi pénzt kell összeszedniük, vagy pedig egy adott ideig tarthat a játék, és mindenki annyit gyűjt, amennyit tud. A pénzérmék akár fényes gombok is lehetnek, vagy csokipénz, játékpénz, de akár arany színű kartonból kivágott kerek érmék is.

 

The Mom Creative

 

A bátor kalózok feladata, hogy végigmenjenek a háborgó tenger felett egy pallón. A játék elkészítésénél ügyelni kell a balesetveszélyre, legyen elég stabil az építmény (esetleg valaki foghatja is a deszkát, nehogy elbillenjen).

 

Kép forrása

 

Nyári szülinapi partin vívhattok vízibomba csatát is vízzel töltött kis vízibombákkal.

 

Moms Who Think

 

Érzékelő játékok

 

Természetesen nem maradhat el a kalózos kincskeresés sem. Ehhez egyszerűen ássatok el a homokban játékpénzeket, nyakláncokat, karkötőket, amiket saját magatok is fűzhettek, esetleg kagylókat, csigaházakat, festett köveket.

 

Must Have Mom

 

Nyári melegben akár a vízben is kereshetnek kincseket a gyerekek. Ehhez használhatnak kisvödröt, merítőhálót, vagy akár kézzel is gyűjthetik az aranyat.

 

Toddler Approved

 

Jó játék lehet a halak horgászata is. Dekorgumiból gyorsan elkészülnek a halacskák, amelyekre gemkapcsot helyezve már ki is tudják horgászni őket a gyerekek. A pecabot egy egyszerű botra kötött zsinór, amelynek a végén egy meghajlított gemkapocs van.

 

 

 

 

Kalózos kreatív ötletek

 

A mozgékony kis kalózoknak is kell egy kis pihenő. Ez idő alatt akár egy kalózos alkotást is készíthetnek.

A tenyérnyomos ötletek mindig tetszenek a gyerekeknek. Egy kalózkalappal kiegészítve szép emlék maradhat a szülinapi buliról.

 

Crafty Morning

 

Kedves kalózfejet papírtányérból is készíthettek. A kendője pöttyös anyagból lett formára vágva, amihez szintén egy papírtányért használhattok sablonként.

 

I Heart Crafty Things

 

 Itt is találsz még kreatív alkotáshoz kalózos ötleteket!

Játék a ruhadarabokkal

Készíts

a vízi élőlényekkel kapcsolatos

nyomtatható

játékokat

a gyerekeknek!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!