Barion Pixel

Szerintem akinek pici gyereke van, biztosan ismeri Szutyejev: A három kiscica c. történetét. Zsuzsanna kérésének teljesítéséhez most ezt használtam fel. A mese a kicsi ovisoknak (3-4 éveseknek) való leginkább, mivel kevés benne a szereplő, egyszerű a cselekménye, könnyű megérteni. A  mesélés után nemcsak kiszínezhetitek a képeket, hanem a történet szerint sorba is rakhatjátok azokat!

Ha véletlenül nem ismered a mesét, itt meg tudod nézni:

 

És itt vannak a hozzá tartozó képek:

 

cica kifestő

 

cica kifestő

Ha tetszett a mese és szeretnéd megvásárolni, itt megteheted (nagyon aranyos, megunhatatlan kis történetek szerepelnek a könyvben, az oviban rendszeresen előkerülnek, mert a gyerekek imádják őket):

 
Mesekönyv óvodásoknak

 

 

    • Fontos a gyerekek beszéd-észlelésének, beszéd-megértésének a fejlesztése. Ez teszi lehetővé, hogy a gyerekek pontosan felismerjék a hangokat, hangsorokat (ez lesz majd az írás, olvasás alapja). A mindennapos meséléssel nagyon sokat tehettek ennek érdekében.
  •  A gyerekek szókincsét gyarapítja, ha gyakran megkéritek őket, meséljenek el egy rövid történetet; akár olyat, ami aznap, vagy régebben velük történt, vagy egy általuk ismert mesét is elmondhatnak.
    • A többször meghallgatott mese visszaadásával fejlődik a gyerekek gondolkodása, emlékezete is. Először vissza kell emlékeznie a történetre (a gyerekek ekkor azokra a képekre gondolnak, amit mesehallgatáskor alkotnak a fejükben), majd ezeket az emlékképeket „le kell fordítania” szavakká, mondatokká. Nem könnyű feladat egy kisóvodás számára!
  • A cselekmények időrendi sorrendbe helyezése segíti az időbeli viszonyok megértését (először, utána…végül) és az összefüggések megértését.

 

 

Nyomtassátok ki ezt a lapot és vágjátok szét a képeket! Így még két kis történetet kaptok, amelynek a  képeit szintén sorba lehet rakosgatni. Persze közben kérdezd is meg a gyerkőcöt: „Szerinted mi történt?”

képek sorbarendezése

Ezeket a képeket ebben a könyvben találtam:

 

Készítsd el a legismertebb őszi mesék bábjait!

🍁Móricz Zsigmond Iciri piciri

🍁 Csukás István: Sün Balázs

🍁 Szutyejev: Az alma

🍁 A piros kabát kalandja

🍁 A répa

Gyere az Őszi Játéktárba!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!