Barion Pixel

„Cicák és kutyák” témakör szinte kimeríthetetlen, hiszen a gyerekeknek is sok-sok saját tapasztalata, élménye van a kis házi kedvencekkel kapcsolatban.

Ezért biztosan szívesen alkotnak bármilyen technikával készült cicákat és kutyusokat. Alkotás közben pedig nemcsak ügyesednek az ujjaik, hanem beszélgethettek arról is, mennyi mindenben segítenek nekünk, embereknek ezek a kedves kis háziállatok.

Szót ejthettek a vakvezető-, mentő-, nyomozó-, vadász-, terelő- kutyákról és beszélgethettek arról is, milyen kitűnő érzékszervekkel rendelkeznek ezek a kis házi kedvencek.

Tudtátok, hogy a macskának még jobb a hallása, mint a kutyának? Ezért hallja meg az egér cincogást. A kutyus pedig a szimatolásban verhetetlen.

Ha megtetszik valamelyik ötlet, kattintsatok a képre, vagy az alatta levő címre, így további leírást találtok.

 

Cicás, kutyás ötletek papírból

 

A Krokotak oldalán többféle cicás ötletet is találtok, amelyek elkészítése nem bonyolult.

 

Krokotak.com

 

Egyszerű hajtogatással készül az alábbi kutyus is, kis 3 évesekkel is nyugodtan belevághattok az elkészítésébe. A hajtogatás menetét itt tudod megnézni.

 The Ramblings of a crazy woman

A hajtogatáshoz használhattok színes papírt is, így rögtön barna, szürke, fekete, vagy éppen vörös cicát, kutyát készíthettek. A hajtogatás során jó alkalom nyílik az irányok megnevezésére is, hiszen lehet felfelé, vagy lefelé is hajtani a cicák, kutyák fülét, orrát.

Storytime craftsPinterest

 

Ez az álló kiscica sem bonyolult, az elkészítéséhez kartonpapírt használjatok, hogy meg tudjon állni az asztalon.

 

All kids network

 

Nagyon kedves alkotások születhetnek az újra felhasznált újságpapírokból. Ha jól megnézitek, egyszerű geometriai formákból állnak, így az alkotás során a körrel, háromszöggel, téglalappal is megismerkedhetnek a gyerekek.

 

Fine lines

Ez a kutyusos ötlet nagyon érdekes! Ha meghúzzuk picit a nyelvét, akkor feláll a kutyus füle 🙂 . Az elkészítése inkább iskolás gyerekeknek ajánlott, de a vele való játék a kicsiknek is biztosan tetszeni fog. Letölthető sablont is találsz hozzá.

 

mmmcrafts

 

Cicás, kutyás ötletek papírtányérból

 

A papírtányér mindig nagyon megkönnyíti az alkotást – ennél a cicusnál is jó szolgálatot tesz. Felakasztva kedves ajtó-, vagy ablakdísz válhat belőle.

 

Dandelions on the Wall

 

Ez is egy papírtányéros ötlet, de itt egy kisebb- és egy nagyobb tányér is szükséges a cicához.

 

Making learning fun

 

Ebben a videóban pedig egy barna kutyus elkészítését láthatod, más állatos ötletek mellett.

 

 

 

 

Állatok papírzacskóból

 

Könnyen és gyorsan elkészülnek a paprzacskó bábok, amelyekkel nem csak beszélgetni lehet, hanem eljátszhattok egy állatos mesét, vagy használhatjátok mondókázáshoz, verseléshez , énekléshez is.

 

86 lemons

 

Szinte mindegyik állathoz elég csak egy fület, orrot, szemet ragasztani. A fenti kiskutya és malacka is hamar elkészülhet, ugyanúgy, mint ez a kiskacsa:

 

I heart crafty things

 

Állatok papírgurigából

 

 

A papírtányér mellett a papírguriga a másik legjobb alapanyag, amelyből egyszerűen készíthettek cica, vagy kutya bábokat is. Ezeket aztán a gyerekek felhasználhatják a saját játékuk során is.

 

 

Pinterest

Kutya, cica kézlenyomatból

 

Az egyik legjobban kedvelt ötlet a gyerekek körében a tenyérrel, ujjal való nyomdázás. Szeretik összemaszatolni a kezüket és öröm számukra, ha láthatják a lenyomatát a papíron.

Kis kiegészítéssel ilyen kedves állatkák is készülhetnek belőle.

 

 

House of Burk

Crafty morning

 

Kutyus fonalból

Save Green Being Green

 

 

 

Nyomtatható kutya álarcok

 

Ha nagyon nincs időtök és tudtok nyomtatni, akkor ezeket az álarcokat készen kinyomtathatjátok, így tényleg pár perc alatt varázsolhattok játékot a gyerekeknek.

 

Itsy bitsy fun

 

Nézd meg az állatokról szóló letölthető játékokat, feladatokat is az Állatok a ház körül játékcsomagban:

 

Állatos játékok

Készítsd el a háziállatokkal kapcsolatos játékokat a gyerekeknek!

Legyél a Játéktár tagja!

Nézd meg a háziállatokkal kapcsolatos

összes ötletet!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!