Készítsetek hajót!

Készítsetek hajót!

Ha vízparton nyaraltok, ha otthon medencéztek, vagy egyszerűen csak pancsoltok eső után egy nagy tócsában – mindig jól jön otthon egy-egy kishajó! Sok-sok nagyszerű ötlet létezik arra, hogyan is lehet egyszerűen, gyorsan hajót készíteni – válasszatok egyet ti is!

Egy tóparti kirándulás alkalmával pillanatok alatt elkészíthetitek ezt a fakéregből, botból és levélből álló kis tutajt. Uborka-emberke helyett lehet az utasa például egy kis csiga is.

Hasonlóan természetes anyagokból készült ez a botokból összeragasztott tutaj. A ragasztáshoz vízálló faragasztót használhattok. A gyerekek  segíthetnek összegyűjteni és körülbelül egyforma hosszúra tördelni az ágakat. A ragasztás ugyan felnőtt segítségét igényli, de ők addig kivághatnak és megrajzolhatnak papírból egy vitorlát. Az árbocnak használt hurkapálcikát egy kevés gyurmaragasztó tartja a helyén.

DSCF6806

Ha nem ragaszkodtok a természetes anyagokhoz, nagyon gyorsan készíthettek hajót műanyag tálcából, amihez a boltokban juthatunk hozzá, ha hús-, vagy gyümölcsfélét vásárolunk. Akad közöttük olyan formájú is, ami teljesen egy hajóra hasonlít. Vitorlát vághattok ki régebbi papír ajándéktasakokból – ezeknek kicsit fényesebb a felülete, nem ázik el rögtön, ha vízbe borul. A hurkapálcika-árbocot itt is egy kis gyurmaragasztó tartja a helyén.

További egyszerű ötletek:

Mamma.Pappa.Bubba. oldalról – kishajó parafadugóból

Biztosan akad otthon kisebb alumínium, vagy műanyag dobozka is, amelyből szintén remek kishajót fabrikálhattok. A Gift of curiosity oldalán még egy remek ötletet is találtok arra, hogyan játsszatok a hajókkal!

Mivel a PET palack is úszik a vízen, abból is nagyszerű hajót lehet készíteni. Megnézheted Nalle’s House oldalán

Még egy egyszerű ötlet: kishajó szivacsból és szívószálból a Babycenter oldaláról.

Befőzés idején a befőttes-üveg tető is biztosan kéznél van! Csak egy csepp ragasztó kell bele és már úszhat is a vízen! Ötlet: Grandir avec Nathan.

Ha sok jégkrémet esztek, gyűjtsétek össze a pálcikákat – ha nem, vásároljatok a gyógyszertárban spatulát. Azután már el is készíthetitek ezt a kishajót. Bár leírás nincs hozzá, annyira egyszerű, hogy a kép alapján könnyen elkészíthető. Forrás: Armommy

Ha véletlenül rossz az idő, a hajókat az esti fürdésnél is felhasználhatjátok!

Jó játékot!

Leave a Reply