Barion Pixel

A farsangi mulatságokról biztosan ismerős lesz a gyerekeknek a vidám bohóc figurája. A Bohócos játékcsomag segítségével most a kisebbek is játszhatnak, ügyesedhetnek, mert a nyomtatható oldalakból többféle játékmappát is készíthettek. A játékmappa jó választás a kisebb gyerekeknek is, akik még nem kezelik megfelelő biztonsággal a ceruzát. Ezeknél a játékoknál ugyanis nem kell összekötni, kiszínezni, bekarikázni semmit, hanem a kivágott kis képeket kell elhelyezni a megadott szempontok szerint az alaplapon. A játékmappáról többet tudhatsz meg ide kattintva! Ha a Bohócos játékcsomagra vagy kíváncsi, olvass tovább!

 


Játékmappa – alakészlelés

 

A bohócok vicces kis figurák, tudnak kézen állni, egy lábon egyensúlyozni, mindenféle mutatványokat végezni. Eközben a karjuk, lábuk össze-vissza kalimpál, mint ennek a pöttyös nyakkendős kis bohócnak. Vajon sikerül pontosan megfigyelned a bohóc mozdulatait? Ha igen, tedd a kivágott kis színes képeket a fekete-fehér párjukra!

Ennél a feladatnál a bohócok pontosan ugyanakkorák, mint a párjuk, így a gyerekek odailleszthetik, méregethetik, forgathatják a képeket, míg meg nem találják a megfelelőt. 

 

Ezt a játékmappát így készítheted el:

 

 

1. Először is nyomtasd ki az alaplapokat (ezt fogjuk majd a mappába ragasztani). Ehhez a játékmappához kétféle alaplapot is kapsz,  tetszés szerint választhatsz közülük: az egyik a fenti képen látható fekete-fehér bohócos változat, a másik pedig ugyanaz némi vidám, színes háttérrel kiegészítve. Ez utóbbi így néz ki nyomtatva:

 

 

Bohócos játékcsomag ovis feladatok

 

 

Nyomtatás után lamináld az oldalakat! A laminálás nagyon egyszerű, érdemes beruházni egy ilyen kis gépbe, mert nemcsak a feladatlapokat, hanem akár a családi fotókat, fontos dokumentumokat is megóvhatod vele.

 

 

Bohócos játékcsomag ovis feladatok

 

 

Ezt a két oldalt beragaszthatod egy kész mappába, vagy a kartonból kivágott saját készítésű játékmappádba. Itt találsz segítséget a mappa elkészítéséhez.

 

 

mappa

 

 

Ezután nyomtasd ki a színes bohócokat tartalmazó lapot, lamináld és vágd ki a részeket!

 

 

Bohócos játékcsomag ovis feladatok

 

 

Kezdődhet a játék! Vajon melyik bohóc hová kerül? 

 

 

Bohócos játékcsomag ovis feladatok

 

 

Ha szeretnéd, hogy ne csússzanak el olyan könnyen a részek (például utazás közben, vagy orvosi rendelőben játszotok), rögzítheted azokat kis darab öntapadós tépőzárral (egyik fele az alaplap képére, másik a kivágott figurára kerül):

 

 

Bohócos játékcsomag ovis feladatok

 

 

A többi játékmappát is hasonlóan készítheted el: az alaplap oldalait ragaszd a mappába, a kivágandó kis részeket pedig laminálás után vágd ki!

 

 

 

Játékmappa – alakészlelés – egy kis nehezítéssel

 

 

Nagyobbaknak egy kis nehezítéssel is elkészíthető a játékmappa: ennél a változatnál a fekete-fehér képek nem pontosan ugyanakkorák, mint a színes párjaik, hanem sokkal kisebbek. így sokkal nehezebb megtalálni az összetartozó képeket, hiszen csak alapos megfigyelés alapján választhatnak a gyerekek.

 

 

Játékmappa – formák azonosítása

 

Előfordul, hogy a bohócok elhagyják a sapkájukat! Segíts nekik, keresd meg mindegyiknek a sajátját! Ehhez jól meg kell nézned a bohócok gombját, mert a sapkájukon ugyanazokat a formákat látod!

 

 

 

 

Játékmappa – színek azonosítása

 

A pöttyös nadrágos bohócok pedig labdákkal zsonglőrködnek. Mindegyiknek ugyanolyan színű a labdája, mint a porond, amin áll. Segíts nekik megtalálni a saját labdájukat!

 

 

Játékmappa – színek azonosítása, kombinatorika

 

 

Ezt a játékot is nehezíthetjük, ha két szín kombinációját kell megtalálni.

 

 

Memóriakártyák

 

 

A memóriakártyák segítenek a játék során a pontos megfigyelésben, a különböző testhelyzeteknél elmondhatjátok, melyik kezét, lábát hogyan tartja a bohóc – ezek a fogalmak a testséma fejlesztésben és az irányok megnevezésében segítenek. Játszhatjátok azt is, hogy pontosan ugyanolyan testhelyzetet kell felvenni, mint a kihúzott kártyán a bohóc! 

 

 

 

Játékmappa – számlálás

 

 

Végül egy számolgatós feladat: számláld meg, mennyi labdával zsonglőrködik a bohóc! Keresd meg azt a kártyát, amin ugyanannyi pötty van és tedd a kép alá! Ha már a számokkal ismerkednek a gyerekek, használhatjátok a számkártyákat! Ha már megvásároltátok a Téli-, vagy Nyári játékcsomagot, az onnét kinyomtatott kártyák is illenek az üres keretekbe!

 

 

A Bohócos játékcsomagot megvásárolhatod ide kattintva!