Barion Pixel

Ezt a jól sikerült bohócos dekorációt nem csak farsangra, hanem akár egy vidám szülinapi bulira is elkészíthetitek. Nemrégiben valamilyen nagy méretű bohóc sablont kerestem, de sehol nem találtam, ezért megpróbáltam egyet készíteni. Egész jó lett az eredmény – úgyhogy szívesen közreadom, talán ti is tudjátok majd használni.

Találtam egy nagyon aranyos képet a Scuola com Poldo oldalán, amelyet szerettem volna nagyobb méretben elkészíteni:

Ezért aztán elkezdtem rajzolgatni nagy újságpapírra a fentihez hasonló formákat. Amikor jónak láttam, átrajzoltam színes kartonra és kivágtam a részeket.

 

 
 

A nagyobb formák után jöhettek a kisebb részletek:

 
 

 
 

És hogy ne legyen egyedül, kapott egy testvérkét is:

 
 

 
 

Ha egyik-másik bohócnál kicsit máshogyan helyezitek el a testrészeket, még érdekesebb lesz a dekoráció:

 
 

 
 

A kirakatba kerülve még labdákat is kaptak:

 

 
 

 

Innét tudjátok letölteni a sablonokat a bohócokhoz. A kabát sajnos nem fért rá egy A/4 -es lapra, ezért csak a felét rajzoltam fel. Ha az egyik felét megrajzoltátok a nagyméretű kartonlapon, fordítsátok át a szaggatott vonal mentén és rajzoljátok meg a másik felét is. A kabát ujja szintén külön szerepel a sablonon – a valóságban én egyben rajzoltam meg és vágtam ki. De a külön megrajzolt karokkal még több mozdulatot találhattok ki a bohócoknak.

 

Jó munkát!

1. sablon

2. sablon

3. sablon

Vidám farsangi készülődést!

feladatok színekről

Készítsd el a

bohócos

játékokat a

gyerekeknek!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!