Barion Pixel

Ez a hétvége pont megfelelő arra, hogy elkészítsétek az adventi naptárat! Ugyanis hamarosan itt van december első napja, amikor kinyílik a naptár első ablaka. Olyan adventi naptár ötletek találhatók ebben a bejegyzésben, amelyek elkészítése egyszerű, nem kell hozzá sok idő és pénz – no és a gyerekek is besegíthetnek az alkotásba!

 

A képekre kattintva megtaláljátok a képek forrását, illetve segítséget az elkészítéshez – sablon, fotók, vagy leírás formájában (sajnos nem magyar nyelven). Az ötletek olyan egyszerűek, hogy nem igényelnek nagy hozzáértést. Ha valami  mégsem egyértelmű, írj nyugodtan egy hozzászólást és tedd fel a kérdésedet!

 

 Lieberbackenadventi naptár ötletek

 

Talán nem csak én kedvelem az egyszerű ötleteket. Ez a papírtasakokból készített adventi naptár nemcsak gyorsan elkészül, hanem nagyon szép is a maga minimalista stílusában. A gyerekek segíthetnek a zacskókra kerülő díszek kivágásában és a csipeszek elhelyezésében is.

 

Hammamamaadventi naptár ötletek

 

Szintén nagyon aranyos és kimondottan gyerekeknek való adventi naptár ez az állatos változat. Szerintem a nagyméretű gyufásdobozok, vagy bármilyen kisebb papírskatulya megfelelő alap lehet, az sem baj, ha nem egyforma méretűek. A szemek, fülek, orrok elkészítése, megrajzolása pedig igazán nem nehéz feladat.

 

adventi naptár ötletek

adventi naptár ötletek

 

Bármilyen szép karácsonyi csomagolópapírból vághattok ki széles csíkokat, amelyekkel kis befőttes üvegeket díszíthettek – engedd, hogy gyakorolják a gyerekek is az olló használatát!

 

Ecowomanadventi naptár ötletek

 

A műanyag poharakra legjobban az öntapadós tapéta simul rá, de megpróbálhatjátok szép csomagolópapírral is beborítani őket. A díszítésnél kérd a gyerekek segítségét!

 

Le meilleurdu diy

 

Nagyon egyszerűen elkészíthetők a különböző papírokból formázott kúpok, amelyek alá bármilyen apró ajándék elrejthető. Persze nagyon könnyű alákukucskálni :), ezért valamilyen magasabb polcra érdemes helyezni.

 

Kép forrása

A mókás manók elkészítése nem nehéz, aranyosak lesznek, ha a gyerekek rajzolnak rá arcocskát! Az ajándékokat pedig rejtsd el a manó-tölcsérek alatt!

 

adventi naptár ötletek

 

Ehhez a naptárhoz szabásmintát itt találtok! A törpék egyszerű formából készülnek, szintén jó alkalmat adnak az olló használatára.

 

adventi naptár ötletek

Alle Ideen

Ennek a naptárnak az egyetlen hátránya, hogy karácsonyig nem tudtok muffint sütni – de a kör formákat és a színeket nagyon jól lehet vele gyakorolni! A korongokat gyurmaragasztó segítségével tudod felragasztani. 

 

adventi naptár ötletek

 

Szintén nagyon egyszerű ez a papírdísz, bár az ajándék egy kicsit „kikukucskál” belőle!  Itt a háromszög télapó sablonja!

 

adventi naptár ötletek

 

Ez a naptár nagyon-nagyon egyszerű – de talán ebben rejlik a szépsége! A ragasztót add a gyerekek kezébe, hadd gyakoroljanak! És hogy mit tudsz elrejteni a lapos kis borítékokban? Matricát, papírra írt mesét, mondókát, karácsonyi képeslapot, egyszerűbb karácsonyfadíszeket (szalmacsillag, filcből készült laposabb figurák) – na de az sem baj, ha kicsit kidudorodik!

 

adventi naptár ötletek

 

A papírguriga manófigurák igazán könnyen elkészíthetőek. A gyerekek biztosan szívesen befestik a manók arcát is! A sablont itt találod!

 

adventi naptár ötletek

 

Ha ilyen naptárt szeretnétek, időben kezdjétek el félretenni a joghurtos poharakat!

 

adventi naptár ötletek

 

Szintén papírgurigából készült, gyerekek festhetik, díszíthetik. A képre kattintva elkészítési útmutatót is találsz!

 

adventi naptár ötletek

adventi naptár ötletek

 

Ez a különleges ötlet páratlan zokniknál is működik. Ahol gyerek van a háznál, ez bizony gyakran előfordul!

 

adventi naptár ötletek

 

Festegessétek ki a konzervdobozokat együtt! Kattints ide a nyomtatható címkékért!

 

 

Az apró ajándékokat nem muszáj jól látható helyre kifüggeszteni. Ha esély van rá, hogy a gyerekek belekukucskálnak a zsákba, dobozba, rejtsétek el a meglepetést! Jó játék lehet minden este megkeresni az ajándék rejtekhelyét. Például így:

 

Hideg-meleg játék

 

Irányíthatjátok a gyerekeket a jól ismert hideg-langyos-meleg-forró játékkal a meglepi felé.

 

 Rejtvény

 

Ha van iskolás tesó, készíthettek egy rejtvényt, amelyben elrejtitek a megoldást. Például:

Kérdések: Mi az, ami a játékpolcon van? Mi az, amit a gomblyukba bújtatunk? Melyik a legmelegebb évszak?

J Á T É K
G O M B
N Y Á R

                   Megoldás: ÁGY (ott kell keresni az ajándékot)

 

Kincskereső játék

 

Ha hétvégén jobban ráértek, játsszatok kincskereső játékot! Az első feladat lehet felismerni egy helyet a házban rajz alapján. Például lerajzolhatod a faliórát, a mosógépet, vagy bármit, amit a gyerekek egy rajz alapján kitalálhatnak. Ha odaérnek, meg kell keresniük ott a következő cetlit, amelyen szintén egy feladat várja őket: mondjuk egy fotó a lakás egy másik részletéről. Így mehetnek egyik helyszínről a másikig, amíg megtalálják az ajándékot.

Jó alkotást, jó játékot!

Márton nap oviban

Készíts karácsonyra játékot a gyerekeknek! 

Legyél a Játéktár tagja, ahol rengeteg ötlet vár rád!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!