Barion Pixel
Ha már csak egy napod marad az adventi naptár elkészítéséig…még akkor sincs veszve semmi! Ennél a naptárnál az sem baj, ha nem készíted el az egészet egyszerre! Ráadásul segítséget kapsz ahhoz is, hogy pár percet a napból beszélgetéssel töltsetek – ez többet ér az édességnél is, igaz?

A naptár elkészítéséhez bármilyen kartonpapír maradék megfelel. Néhány sütiformátok biztosan van otthon, ezeket körberajzolva máris elkészülnek az egyes napokhoz tartozó kis figurák. Ha még egyszerűbben szeretnétek dolgozni, fogjatok egy kávéscsészét és azt körberajzolgatva vágjatok ki 24 karikát!

 

adventi naptár gyorsan

 

Természetesen, ha nagyon siettek nem muszáj az összeset egy szuszra elkészíteni (én is így tettem!). A kivágott kis formák egyik oldalára számokat kell ragasztani, vagy rajzolni. Gyors megoldás: filctollal, vagy papírboltban vásárolt szám-matricákkal; kicsit lassúbb verzió: szintén kartonpapírból kivágva (ezt láthatod a képen).

 

adventi naptár gyorsan gyerekeknek

 

Ha egy percnyi időd sincs, megvásárolhatod a számozott korongokat az Adventi játékcsomagban készen is – így neked már csak nyomtatni kell!

Az adventi játékcsomagban ráadásul 24 egyszerű adventi játéktippet is kapsz szép kis kártyákra írva. Nézd meg a nyomtatható adventi naptárt ide kattintva!

 

adventi naptár játékötletek

 

A kis figurákat többféleképpen díszíthetitek: például csillámos tollal, vagy a szélét más színű filccel meghúzva. Mi barkácsragasztóval rajzolgattunk rá kacskaringókat, pöttyöket, aztán kristálycukorba nyomtuk, hogy a csillogó kis szemcsék jól ráragadjanak. Ilyen lett:

 

adventi naptár gyorsan

 

És most egy kis érdekesség jön: a formák hátoldalára kitaláltam mindenféle dolgot, amikről beszélgetni lehet a gyerekekkel, de akár felnőttekkel is. Így, ha szánunk egy kis időt minden este arra, hogy elhelyezzük az újabb díszt az asztalon – megválaszolhatjuk a hátoldalán található kérdéseket. Nézd csak:

 

adventi naptár gyorsan DIY

 

Az általam kitalált 24 kérdést letöltheted ide kattintva! De természetesen ezek csak ötletek, mindenki személyre szabhatja a saját családjára vonatkozóan. A kész formákat a pálcikákra ragasztva egy sóval megtöltött üvegedénybe állítottam:

 

adventi naptár készítés gyorsan

 

Ha nem fér el ebben mind a 24, akkor egyszerűen majd mellé állítok még egy edényt! Remélem, ti szorgosabbak voltatok és már az összes  kis ajándék készen áll december 1-re! Ha mégsem, akkor lássatok neki gyorsan, nagyon hamar készen van! (Most én is azt teszem!) Ide kattintva is találsz adventi naptár ötleteket.

 

adventi naptár gyorsan

 

Jó készülődést!

Márton nap oviban

Készíts karácsonyi játékot a gyerekeknek! 

Karácsonyi oldalak,

melyeket kiegészíthettek…

✅ Gyurmával

✅ragasztással

✅pomponokkal

✅flitterekkel