Barion Pixel

 Vasárnap meggyújthatjuk az adventi koszorún az első gyertyát- ez pedig igazi meghitt családi esemény lehet, sőt akár együtt is készülhettek rá.

Sok-sok olyan koszorú ötletet találtam, amelynek elkészítésébe bevonhatjátok a gyerekeket. Sőt, akadnak olyanok is, amelyeket a nagyobbacskák egyedül is el tudnak készíteni, így a gyerekszobába is kerülhet egy adventi koszorú.
Ha kevés időtök van, dolgozgassatok rajta minden nap egy picit, így vasárnapra biztosan készen lesz! Adventi koszorúk – gyerekekkel készítve.

Casa.com

Kis gyerekkezekből  ajtó- vagy ablakdíszként is készülhet koszorú.

 

adventi koszorúk

Catholicblogger1

De egy papírtányérra is felragaszthatjátok koszorú formában a tenyérnyomokat, és kerülhet rá minden héten eggyel több gyertya is.

 

adventi koszorúk

Free fun christmas

Hasonló megoldás ez a koszorú is, de gyerekkezek helyett zöld levélformák kerültek a papírtányér alapra, a gyertyák pedig papírgurigákból készültek.

 

Deavita.com

Kicsikkel is könnyen megvalósítható a selyem-, vagy krepp papír gyűréssel készült koszorú alap.

Deavita.com

A gyerekszobába kerülhet egy jelképes adventi koszorú is, papírhajtogatással készült gyertyákkal. Ebben az esetben is kerülhet minden héten eggyel több gyertya a koszorúra.

adventi koszorúk

 

Egy hasonló fakorongra felragasztgathatjátok a gyerekek kedvenc kis játékfiguráit is a gyertya mellé! Ha nincs kéznél kerek farönk-darab, feláldozhattok egy vágódeszkát is erre a célra! Használjatok ragasztópisztolyt, vagy jó erős barkácsragasztót!

adventi koszorúk

 Lovelylife

Szerettek gyöngyöt fűzni? Akkor akár ilyen érdekes koszorút is készíthettek.Tegyetek a gyöngysorba négy nagyobb fagolyót is – erre kerülhetnek a gyertyák.

 

 

adventi koszorúk

JoyfulJewish

Ezek a gyönyörű gyertyák díszíthetik akár a játékpolcot is.

 

adventi koszorúk

 Crayola

A legegyszerűbb ötlet: minden vasárnap rajzoljatok egy gyertyát a koszorúra!

 

adventi koszorúk

 

A koszorút faliképként is elkészíthetitek – textilből, vagy papírból kivágott formák felragasztásával.

 

adventi koszorúk

CraftyKris

 

 

Ez az adventi „koszorú” azért tetszett meg, mert elképzeltem, milyen jó lehet esténként ilyen világító mécsesek között elaludni – egy kedves mikulásos mese után, vagy halk karácsonyi zenét hallgatva (ebben az esetben természetesen nem igazi gyertyát, hanem elemes kis mécsest érdemes használni).
Fontos, hogy advent idején ne csak a külsőségekkel készüljetek az ünnepre. Lessétek el a gyerekektől, mennyire lehet várni az ünnepet, mennyire lehet izgulni és örülni annak, hogy egyre fogynak a napok a Mikulás, majd a Jézuska megérkezéséig!

A zacsikat nem csak számokkal díszíthetitek! Emlékeztek még a zöldségnyomdára? Itt is szuperül felhasználhatjátok!

 

adventi koszorúk

 

A jó öreg sógyurmát most is bevethetitek! Nézzétek meg ezt a videót a fenti képre kattintva, ahol lépésről-lépésre megmutatják a sógyurma koszorú elkészítését!

 

Jó készülődést!

Készítsd el A három fenyőfa c. mese bábjait!

Legyél a Játéktár tagja!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!