Vasárnap nemcsak az adventi naptár első ablakát nyithatjuk ki, hanem meggyújthatjuk az adventi koszorún az első gyertyát is. Sok-sok olyan koszorú ötletet találtam, amelynek elkészítésébe bevonhatjátok a gyerekeket. Sőt, akadnak olyanok is, amelyeket a nagyobbacskák egyedül is el tudnak készíteni, így a gyerekszobába is kerülhet egy adventi koszorú. Ha kevés időtök van, dolgozgassatok rajta minden nap egy picit, így vasárnapra biztosan készen lesz! Adventi koszorúk – gyerekekkel készítve.

adventi koszorúk

 

Ehhez a koszorúhoz csak papír, olló és ragasztó kell – na meg egy-két gyerekkéz! Minden héten eggyel több gyertyát ragasszatok az alapra!

 

adventi koszorúk

Free fun christmas

Ez a koszorú pedig papírgurigákból készült és papírtányér az alapja.

 

adventi koszorúk

 

Egy hasonló fakorongra felragasztgathatjátok a gyerekek kedvenc kis játékfiguráit is a gyertya mellé! Ha nincs kéznél kerek farönk-darab, feláldozhattok egy vágódeszkát is erre a célra! Használjatok ragasztópisztolyt, vagy jó erős barkácsragasztót!

adventi koszorúk

 

Szerettek gyöngyöt fűzni? Tegyetek a gyöngysorba négy nagyobb fagolyót is – erre kerülhetnek a gyertyák.

 

adventi koszorúk

 

Egy igazi gyerekekkel elkészíthető adventi koszorú. Itt is egyre több gyertya kerülhet a koszorúra.

 

adventi koszorúk

 

Ezek a gyönyörű gyertyák díszíthetik a játékpolcot is.

 

adventi koszorúk

 

A legegyszerűbb ötlet: minden vasárnap rajzoljatok egy gyertyát a koszorúra!

 

adventi koszorúk

 

Ez is egy falikép, de textilből kivágott formákból készült.

 

adventi koszorúk

adventi koszorúk

 

Papírtányér alapra is ragaszthattok különböző zöld árnyalatú papírdarabkákat. Ajtódísznek is nagyon szép!

 

adventi koszorúk

 

Ez az adventi “koszorú” azért tetszett meg, mert elképzeltem, milyen jó lehet esténként ilyen világító mécsesek között elaludni – egy kedves mikulásos mese után, vagy halk karácsonyi zenét hallgatva. Fontos, hogy advent idején ne csak a külsőségekkel készüljetek az ünnepre. Lessétek el a gyerekektől, mennyire lehet várni az ünnepet, mennyire lehet izgulni és örülni annak, hogy egyre fogynak a napok a Mikulás, majd a Jézuska megérkezéséig!

Vigyázat: a mécseseket először hőálló pohárba, vagy mécsestartóba kell helyezni – utána kerülhetnek a zacskóba! A zacsikat nem csak számokkal díszíthetitek! Emlékeztek még a zöldségnyomdára? Itt is szuperül felhasználhatjátok!

 

adventi koszorúk

 

A jó öreg sógyurmát most is bevethetitek! Nézzétek meg ezt a videót a fenti képre kattintva, ahol lépésről-lépésre megmutatják a sógyurma koszorú elkészítését!

 

Jó készülődést!