Barion Pixel

Ezt a kedves kismadarat bárhová fellógathatjátok, vidám dísze lehet a lakásnak akár egész nyáron! Nagyon könnyű elkészíteni, és nem kell hozzá sok minden – vágjatok bele bátran! Madárkás dekoráció egyszerűen gyerekekkel.

 

Kezdjétek azzal, hogy kerestek valamit, ami kör alakú! Nézzetek körül ott, ahol éppen vagytok: mi mindenben találjátok meg a kör formát? Kupak, tányér, kis tálka, margarinos doboz, gombok, fedő, falióra, tálca, vagy akár egy asztal is lehet kör alakú. Válasszatok ki egyet a sok közül, amelyik megfelelő lesz a madárka méretének!

 

kör alakú tárgyak

 

Mi a képen látható zöld kis tálat választottuk. Ezt tegyétek egy színes kartonra és rajzoljátok körbe! Ezután vágjátok ki és hajtsátok félbe! Így egy körből két félkört kaptok! Készítsetek csőrt és szemet a madárkának!

 

 

A kismadár szárnya harmonikára hajtogatott papírszalvétából készült. Ezt a hajtogatott csíkot egyszerűen csak keresztül kell dugni a madárka testére vágott nyíláson. Papírcsíkokból még farktollakat is ragaszthattok rá, és már repülhet is a madárka!

 

 

Ha szép, élénk színeket választotok, nagyon vidám hangulatot varázsolhattok például a gyerekszobába!

 

 

Ha a kisebbeknek még nem megy a harmonika hajtogatás, egyszerűen félbe is hajthatjátok a szalvétát és így dughatjátok át a résen!

A nagyobbacskák pedig még le is kerekíthetik a meghajtogatott szalvéta két végét, így még szebb, érdekesebb szárnyat kap a kismadár! Remélem, kedvet kaptatok hozzá ti is!

11261069_846233795425899_242078408_n

 

 

 

Nézzétek meg a letölthető madaras játékokat is a Madarak játékcsomagban:

 

madaras ovis feladatok

 

madaras ovis feladatok

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!