Barion Pixel

A farsangi bál a gyerekeknek örömöt, az anyukáknak gyakran gondot okoz, mivel rájuk hárul a jelmez kitalálása és elkészítése. Mivel manapság már minden nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni ilyen-olyan kiegészítőt, álarcot, vagy kész jelmezt, egyre kevesebben vállalkoznak rá, hogy sk. készítsenek valamiféle maskarát a gyerkőcnek. Ha megnézed a következő képeket lehet, hogy mégis kedvet kapsz, hiszen van egypár remek ötlet, amelyek kivitelezése nem is olyan bonyolult. Most a lányoknak válogattam.

Boszorkány/tündér

 

Azért mind a kettő, mert a kiegészítőktől függően ez a tüll szoknya minden célnak megfelel. Az elkészítése pedig nagyon-nagyon egyszerű! A tüll anyagot csak rá kell csomózni egy gumiszalagra. Ha a képre kattintasz, egy cica-jelmezt is megnézhetsz hasonló szoknyával.

 

 

Joann

Katica

 

A katicát minden kislány szereti és az elkészítése is könnyű. A szárnyait kivághatjátok piros dekorgumi lapból (a pöttyöket persze feketéből), hozzá csak fekete öltözék és egy hajpánt kell. Kattints a képre az angol nyelvű leírásért (ott jobban látod a szárny formáját is).

 

farsangi jelmez

Taste of Home

Virágok

 

Egy virág jelmezhez sem kell sok. Egy óriás papírvirág-sapka, és egy színes kis szoknya is elég.

 

Best hand-made

Méhecske

 

A méhecske jelmezhez sem kell sok minden! Fekete szoknya, sárga póló, amelyre fekete csíkokat öltögetünk (az sem baj, ha nem ilyen bodros) és egy fehér szárnyacska, amit egyszerűen kartonpapírból (vagy szintén dekorgumiból) kivághattok. A csápok sárgára festett szivacslabdából készültek (lehet az hungarocell golyó is), amit zsenília drótra szúrva egy fekete hajpántra ragasztotok.

 

 

The Kennedy Andventures

 

A gyerekek megelégednek a jelképes arcfestéssel is és egy-két kiegészítővel, amely jelzi, hogy mivé változtak át. Mint például ennél a Minnie egér jelmeznél: egy hajpánt két egérfüllel, pöttyös masni és ruhácska – ennyi elég is egy jelmezhez!

 

farsangi jelmez

 

Bohóc

Egy csodaszép bohóc jelmez lépésről-lépésre útmutatóval. A képre kattintva a fiú jelmezt is megtaláljátok.

 

Live internet

Nyuszika

 

Csak egy hajpántra szerkesztett fül és egy farkinca jelzi a nyuszikát. Én még az orrocskát sem erőltetném, hiszen a gyerekeknek ennyi is elég, hogy nyuszinak érezzék magukat.

 

peppa-pig-costume

Seven Thirty Three

 

Még egy nyuszi

 

Varrni tudó anyukák egy képekkel teli útmutatót is találnak hozzá (kattints a képre)!

 

 

Purl Soho

 

Csokis süti

 

Ha van otthon kerek székpárnátok, akkor a csokis süti jelmez nagyon hamar elkészülhet! Farsangi bál után újra használható párnaként! 

 

Make Baby Stuff

 

Angyalka

 

Pustunchik