Barion Pixel

Az ünnepekre való készülődés is számtalan lehetőséget rejt a különböző képességek fejlesztésére. A legkisebbeknek még a legegyszerűbb játékok is érdekesek, legyen az rakosgatás, válogatás, fészek készítés, a nagyobbak pedig számolhatnak tojásokat, nyuszikat, vagy fűzögethetnek színes szalagokat. Húsvéti játékötletek gyerekeknek.

Gyorsan és egyszerűen elkészíthetitek a tojás puzzle-t bármilyen vastag kartonból. Sablont itt találsz a tojás formához. Miután kivágtátok a tojást, egyszerűen vágjátok ketté hullámos, vagy cikk-cakk vonal mentén. Ha különböző színekből készítitek, akkor még könnyebb a játék.

 

húvéti játékötletek gyerekeknek

 

A párok megtalálását megkönnyíthetitek, ha az összetartozó két tojásrészre ugyanolyan kis képet ragasztotok.

Ezt megoldhatjátok tojásmatricák segítségével (két csomagot vegyetek), vagy használhatjátok ezeket a képeket is (úgy készítettem el, hogy minden képből van egy kisebb, illetve egy nagyobb változat).

 

 

Hasznos játék a fűzőcske, húsvétra készülve pedig mi mást is díszíthetnénk szalagokkal, mint a húsvéti tojásokat!

 

húsvéti játékötletek gyerekeknek

 

Érdemes a lyukakat akkorára méretezni, hogy a szalag, vagy zsinór kényelemesen átférjen rajta (ezzel a tojással még nekem is lesz egy kis dolgom!). Jó, ha sokféle anyagot kipróbálnak a gyerekek: ajándékkötöző szalag, vékony színes szalag, dróttal merevített zsinór (ez a kisebbeknek könnyebben megy), sőt ha nem dekorációnak készítitek, hanem a gyakorlás a cél, nyugodtan használjatok cipőfűzőt is!

 

húsvéti játékötletek gyerekeknek

 

Ha már megy a sorba fűzögetés a lyukakba, kipróbálhattok más mintákat is. A cikk-cakk vonalnál vissza is kell fordulni a szalaggal, így erre még jobban oda kell figyelni!

Egy kis számlálós játék: vágjatok ki vastagabb kartonpapírból kosárka, vagy tál formákat és ragasszatok rá a tojásmatricákból 1-10-ig. A gyerekeknek annyi tojást kell a kosárba helyezni, amennyi matricát látnak rajta. A tojások is kartonpapírból készültek, és színes maradék csomagolópapírral vannak bevonva.

 

húsvéti játékötletek gyerekeknek

 

Még egy-két jó ötlet:

 

Párkereső játék színes tojásokkal (talán nektek is van egypár otthon a kacatos dobozban):

 

húsvéti játékötletek

http://www.makeandtakes.com

 

Alkotások műanyag tojások és gyurma segítségével:

 

The Educators Spin on It

 

Számolgatós játék nyuszikkal:
 

The Educators Spin On It

Készíts

húsvéti játékokat a gyerekeknek! 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!