Barion Pixel

Húsvétkor szépen díszítik az asztalt a hímes tojással teli kis kosárkák. Nézd meg a következő ötleteket és készíts te is az ünnepi dekorációhoz egyet-kettőt! Némelyik nagyon gyorsan készen van! Kaphatnak a gyerekek is, így legalább lesz miben tartani a sok-sok csokitojást! Húsvéti kosárkák egyszerűen:

Húsvéti kosárka ötlet 1.

 

Négyzet alakú kartonlapból készül az első kiskosár.

 

húsvéti kosárka sablon

 

 

húsvéti kosárka

 

A sablon 9 db egyforma méretű négyzetből áll. Attól függően határozd meg a négyzetek nagyságát, mekkora kosarat szeretnél. A képen látható kosárka 21×21 cm-es lapból készült, az egyes négyzetek tehát 7×7 cm-esek. A zölddel jelzett vonalak mentén vágd be a sablont, és a képen látható módon ragaszd össze! 

 

húsvéti kosárka sablon

 

Húsvéti kosárka ötlet 2.

 

Készíthettek kosarat kör formából is. A legegyszerűbb, ha ehhez körülrajzoltok egy csészealjat, befőttes üveg tetejét, vagy bármilyen más kerek tárgyat. Egy kb 12 cm-es átmérőjű kör formából akkora kosár készül, amibe egy tojás fér el (ezt láthatod a képen). A kör vízszintes és függőleges átmérőjét vágd be félig és hajtsd fel a körcikkeket. Így össze tudod ragasztani – vagy tűzőgéppel megtűzni, ha sietsz! A kosárnak készíthetsz fület is, vagy lehet belőle kispipi – díszítsd kedved szerint!

 

húsvéti kosárka

 

 

Húsvéti kosárka ötlet 3.

 

Egy kicsit bonyolultabb a szabásmintája a következő kosárkának.  Ide kattintva tudod letölteni a sablont. (A sablont egy picit ki kell egészíteni, mert nem fért rá az A/4 -es lapra.)

 

 

húsvéti kosárka sablon

  Amíg elkészíted a kosárkát, addig a gyerekek hajtogathatnak rá tulipánokat, vagy vághatnak ki kis tojásformákat is díszítésnek.

 

húsvéti kosárka

 

A tulipánok pedig így készülnek: 

 

tulipán hajtogatás

Húsvéti kosárka ötlet 4.

 

A következő nyuszis dobozkát még tavaly készítettem, de sajnos már nem emlékszem, melyik internetes oldalról lestem el. A sablonról is csak egy fotóm van, de igazából bármilyen dobozkát szétszedve lemásolhatjátok a szabásmintáját. A nyuszi pofi pedig egyéni ízlés szerint készülhet.

 

húsvéti kosárka sablon

 

húsvéti kosárka

 

Találtam még pár jó ötletet! Például ezt a papírcsíkokból font kiskosarat. Kattints ide a részletes képes útmutatóért!

 

húsvéti kosárka

Instructables

 
 A papírmasé technika is alkalmas arra, hogy kosárka formát alakítsatok ki a segítségével. Nézd meg a videón!

 

 

A legegyszerűbb változat pedig: ha a tojástartót használjátok!

 

húsvéti dekorációk

Stampington

Jó barkácsolást!

Készíts

húsvéti játékokat a gyerekeknek! 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!