Barion Pixel

Ugye tudod, hogy az ovis gyerekek mennyire szeretnek beöltözni mindenféle jelmezbe, ruhába? Talán már a te kislányod is felpróbálta a szoknyádat és a kisfiad is belebújt apa cipőjébe! Öltözzetek most be Mikulásnak! Nem is olyan nehéz egy Mikulás jelmez hozzávalóit elkészíteni!

 

Először is szükség lesz egy mikulás sapkára, amit már nagyon sok helyen vásárolhattok, de otthon is elkészíthetsz piros kartonpapírból. Ha éppen nincs otthon piros kartonpapír, keressetek valamilyen keményebb papírt és fessétek be pirosra!

 

 Mikulás jelmez

 Díszíthetitek a szegélyét vattadarabokkal. Pompon is kerülhet a végére!

 

Mikulás jelmez

(Make and takes)

 Kislányoknak jól áll a pici mikulás sapka hajpántra rögzítve (ezt egy-két öltéssel, vagy ragasztópisztollyal tudod odaerősíteni).

Nincs Mikulás szakáll nélkül! Egy egyszerű fehér papírból kivágott szakáll formát ragasztgassatok tele vattapamacsokkal, vagy….

 

Mikulás jelmez

(Kép forrása: a képre kattintva látható)

 

Akár különböző vicces kellékeket is készíthettek – az ezekkel készült fotók kerülhetnek például egy üdvözlőlapra is.

Persze az igazi Mikulás jelmezhez szükség lesz még valamilyen piros ruhadarabra is: pulóver, nagyméretű ing, vagy köntös; a gyerekeknél bármiből bármi lehet!

 

Mikulás jelmez

 

Kérd meg a gyerkőcöt, játssza el, hogy tényleg ő a Mikulás: vajon hogyan jár, milyen hangon beszél, mit mond – na és kinek milyen ajándékot hoz? Aztán ne maradj ki te sem a játékból! Húzd fel te is jelmezt és képzeld magad a télapó helyébe, aki minden gyereket nagyon-nagyon szeret!

Ha még érdekesebb ötletre vágytok: keressetek egy fotót a gyerekekről, vagy magatokról és díszítsétek fel azt mikulás sapkával és szakállal!

 

Live with my Littles

Ez még üdvözlőlapnak is nagyszerű lehet!

 

 

 

Mit hozott a Mikulás?

A beöltözött Mikulás kapjon egy zsákot, amibe mindenfélét belepakolhat – ezt a többi résztvevőnek nem szabad látnia! Ezután mindenki kaphat a zsákból egy ajándékot de csak akkor, ha a zsákba nyúlva tapintás alapján felismeri azt a bizonyos tárgyat. Úgy is lehet játszani, hogy először ti, felnőttek lesztek a mikulások, így jobban megértik a gyerekek a játékot.

 

Mikulás képkereső játék

Nyomtasd ki mindkét lapot, majd az alsó lapon lévő formákat vágd ki. Feladat: megkeresni, hol helyezkednek el a kivágott képkockák a nagy lapon.

Alaplap letöltése: ide kattints!

Képrészletek letöltése: ide kattints!

Mikulás képkereső

Mikulás képkereső 2

További érdekes nyomtatható játékokat találsz a  Mikulás játékcsomagban!

 

Mikulás feladatok

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!