Ugye tudod, mi a az fűfej? Egy kis kopasz fejecskét formázó földlabda, amely rendszeres öntözgetés hatására “hajat” növeszt. És hogy mire jó? Arra, hogy a gyerekek megfigyelhessék a természet csodálatos, magától értetődő munkáját: ha egy magocska a földbe kerül, csak türelem kérdése és csodaszép növénykévé fejlődik. Egyszerűen kipróbálhatjátok otthon is! Nézd csak!

Csak egy rossz harisnya levágott darabja, némi föld és fűmag szükséges hozzá. Először is tedd a harisnyát egy kis befőttesüvegbe, vagy pohárba és hajtsd a peremére a harisnya szélét. Szórj bele fűmagot, próbáld minél jobban szétteríteni. Erre kerül a föld.

Amikor már elég sok földet szórtatok rá, egyszerűen vegyétek ki az üvegből a gombócot, tömjétek meg jó keményre és csomózzátok meg a harisnyát.

fufej2

Nedvesítsétek meg jól, ezután vigyázzatok rá, hogy ne száradjon ki! Ha türelmesen várakoztok, hamarosan kibújnak a kis fűszálak a fejecskén!

Legyetek türelmesek, az első fűszálakra 4-5 napot is várni kell! Közben nagyon fontos, hogy ne száradjon ki a fűmag!

Egész hosszúra nőhet a haja!

A harisnya szára fokozatosan felszívja az üvegben lévő vizet, így folyamatosan nedvesen tartja a fűkobakot.

Pár hét után nyugodtan vághattok a hajából, annál gyorsabban fog nőni!

Ha szerettek kertészkedni, nézd meg a kertészkedéssel kapcsolatos letölthető, otthon kinyomtatható játékokat, feladatokat is ide kattintva!

Kis kerteszek jatekcsomag