Barion Pixel

A tavasz kezdete az igazi kertészkedős tapasztalatok időszaka: csíráztathattok babot, vethettek virágmagot, készíthettek fűfejet, vagy virágpalántákkal díszíthetitek az erkélyt, virágoskertet. A kisgyermekek számára nagyon fontosak a valódi, kézzelfogható tapasztalatok, mindezek segítik őket a körülöttük levő világ megismerésében. Az így szerzett benyomások aztán szépen lassan tudássá érlelődnek bennük.

Ennek a folyamatnak a végén pedig összegezhetjük az ismereteket akár játékos, letölthető ovis feladatok segítségével is. Ez nem csak jó szórakozás, hanem információt is ad nekünk arról, mi az, ahol esetleg még pótolni való akad – akár ismeretek, akár képességfejlesztés szempontjából. A kis kertészek játékcsomag mindkét esetben segítség lehet a számodra. Nézd meg, mi mindent találsz benne!

A kertészkedéssel foglalkozó nyomtatható játékos feladatokat megtalálod kisebb- és nagyobb ovisoknak szóló változatban is. A 3-4 éveseknek szóló játékos feladatokról itt olvashatsz részletesebben.

Az 5-6 évesek számára készült kertészkedéssel, zöldségekkel kapcsolatos játékokat pedig az alábbiakban láthatod.

Nagycsoportban már sok olyan játékos feladatot adhatunk a gyerekeknek, amelyek az
ujjak ügyesítését célozzák. Első osztályban már sok időt töltenek majd vonalak, betűk, számok rajzolgatásával, írásával, amely nagy összpontosítást kíván tőlük.
A helyes ceruzafogáson kívül szemükkel is kísérni kell a meghúzott vonalat, menet közben ráadásul korrigálni is kell a helytelen irányba szaladó ceruzát – ez pedig igen összetett idegrendszeri folyamat. Az alábbi oldalak mindezen képességek fejlődését játék közben segítik.

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

A zöldségek elosztása kettő, majd három kosárba a bontás műveletét alapozza meg.

A rész-egész viszony megértése pedig – amit a kirakójáték segít – elvezet majd odáig, hogy a gyerekek a hangokból szavakat, a szavakból pedig mondatokat tudnak majd összerakni.

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

A vizuális észlelés fejlődését segíti az árnyképes játék és a képrészletek összekötése a hozzá tartozó zöldségekkel.

A sorozat alkotó játékkal az ismétlődő szabályszerűséget lesznek képesek felismerni a gyerekek.

A színezős-számolós feladatlapok pedig egyszerre fejlesztik a ceruzafogást, a szem-kéz koordinációt és a matematikai képességeket is.

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

Még egy számolgatós feladat: számláld meg, mennyi zöldség került egy-egy tálra! Segítenek a számos, vagy pöttyös korongok! Válaszd ki a megfelelőt és tedd a tálra! Ehhez a játékhoz 6 pöttyös, 6 számjegyes korong és 3 oldal tartozik, mindegyik oldalon két zöldségekkel teli tál képét láthatod.

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

Egy kis nehezítés: ha zöldségek és gyümölcsök is kerültek a tálra, meg kell számolnod külön-külön, hogy melyik fajtából mennyit látsz! Ahány gyümölcsöt látsz, annyi piros korong legyen a kártyán, ahány zöldséget, annyi zöld korong!

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

Anyanyelvi játék: Mennyit tudsz tapsolni, amikor kimondod a képen látható zöldségek nevét? Helyezd el a kártyákat a megfelelő számú pötty alatt!

Például: pap-ri-ka = 3 pötty.

 

Letölthető ovis feladatok zöldségekről

 

A nyomtatható oldalak között találsz tovább egy Sudoku játékot is egy könnyebb- és egy nehezebb változatban.

Ha megtetszettek a játékok, a Kis kertészek játékcsomag  5-6 éveseknek szóló változatát meg tudod vásárolni ide kattintva!

A játékcsomag letölthető, otthon kinyomtatható PDF oldalakat tartalmaz, amelyeket e- mailben fogsz megkapni.

Ha maradt még kérdésed, tedd fel itt, hozzászólásként!