Barion Pixel
Nyáron, ha nem is tudunk mindig fagyizni, készíthetünk fagyis alkotásokat a gyerekekkel együtt. Közben nem csak a sokféle anyaggal ismerkednek meg, hanem ügyesednek a kis ujjaik, megtanulják használni az ollót, ragasztót, festéket.

Alkotás közben akár egy fagyis verset is megtanulhattok 🙂 .

 

Fagyis alkotások

 

Talán az egyik legegyszerűbb ötlet, ami a maradék papírok felhasználására is ideális: az egyszerű fagyitölcsérekbe kis darabkákra tépett papírból készülnek a gombócok. Már 3 évesekkel is nyugodtan nekiláthattok.

 

Mimi and the Grands

 

Ez is egy hasonló ötlet, csak annyiban tér el az előzőtől, hogy itt szabályos kör formákat borítunk be az apróra tépkedett selyempapír darabokkal. Ez az ötlet tapasztalatot nyújt a gyerekeknek nem csak a kör-, hanem a háromszög formáról is.

 

Make and Takes

 

Kisebb ovisok amikor a festéssel ismerkednek, először nagy felülettel érdemes próbálkozniuk. Egy régebbi doboz oldalából talán te is ki tudsz vágni egy óriási fagyi formát, amit aztán a kicsik kedvük szerint befesthetnek többféle színnel is. Díszítésként bármi kerülhet rá, ami otthon megtalálható.

 

Artbarblog

 

4-5 évesen már próbálkozhattok a vattalabda festéssel is. Az ilyen típusú festésnél az okoz nehézséget a gyerekeknek, hogy meg kell állítaniuk a mozdulatot amikor a papírra érnek. Ha erre még nem képesek, akkor általában bemázolják a felületet a festékkel. Persze ez is hasznos, és örömet okoz a számukra, de erre talán az előző ötlet jobban megfelel.

 

Fantastic Fun and Learning

 

Az alábbi képen látható fagyihoz szükséges egy hungarocellből, vagy dekorgumiból kivágott körlap, amelyre ceruzával akár mintákat is rajzolhatnak a gyerekek. A ceruza alatt kissé benyomódik a dekorgumi, vagy a hungarocell lap. Így a befestett körlapot a papírra nyomva meg fognak látszani a rajzolt minták is.

 

Artful Parent

 

A fagyik nem csak gombóc formájúak lehetnek. A képen látható, kicsit hullámosabb vonallal határolt fagyikat kivágni már egy kis kihívást jelent az 5-6 éveseknek is. A díszítéshez használhattok matricát, konfettit, flittert, vagy a radíros ceruza végével is nyomdázhattok!

 

Super Simple

 

A tenyérnyomatos ötleteket nagyon kedvelik a gyerekek és gyorsan kész is van. Akár fagyit is nyomdázhattok a tenyeretekkel!

Mommy Minutes

 

Ha pedig körberajzoljátok a gyerekek tenyerét, ilyen olvadozó fagyikat is készíthettek. Ezt a tenyérnyomot ovisok még nem igazán tudják körbevágni, iskolások már megpróbálkozhatnak vele.

 

Simple Every Day Mom

 

De hogy a lábnyom se maradjon ki, íme egy lábnyomos ötlet.

 

Be the Best Nanny

Jégkrém

 

A jégkrém formát kicsit egyszerűbb kivágni színes kartonpapírból. Ragaszthatjátok valódi jégkrém pálcikákra is. A díszítéshez a gyerekek biztosan szívesen darabolják fel a dekorgumit, vagy a színes papír maradékot. De használhattok hozzá öntapadós pötty-, vagy négyzet alakú matricákat is.

 

Cabane a Idees

 

Akár formalyukasztóval is készíthettek sok apróságot, amit a gyerekek felragasztgatnak kedvük szerint.

 

 

Egy harapás nyommal érdekesebbé tehetitek a jégkrémeket és jöhetnek a flitterek, fonalak, anyagdarabkák is. A gyerekek nagyon élvezik, amikor kedvük szerint díszíthetik a különböző formákat. Ebben az életkorban még nem a valósághű ábrázolás a lényeg. Minden kis jégkrém pontosan olyan lesz, mint a készítője.

 

Le Pays De Merveilles

 

Nézzétek csak, milyen mosolygós jégkrémek! 🙂

 

Forrás

 

Krepp-papír darabkákkal is díszíthetitek a jégkrémeket. Ezt nyugodtan tépkedhetik is a gyerekek, vagy gombóccá gyűrhetik és úgy ragaszthatják a jégkrémre.

 

Made With Happy

 

Ha a jégkrémeket filc anyagból készítitek, kicsit talán tartósabbak lesznek és jól használhatók a fagyis szerepjátékhoz is.

 

Glued To My Crafts

 

 

 

Játék a ruhadarabokkal

Készítsetek

gyurmát

otthon,

egyszerűen!

Gyere a

Játéktárba

a kreatív

ötletekért!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!