Barion Pixel

Hogy mit? Például emeletes parkolót! És hogy milyen legyen? Ennek csak a fantáziátok szab határt!

Az emeletes parkolót mi otthon 2 óra alatt készítettük el, igaz már nagyobbacska kisiskolás fiúkkal. Hiába nőttek ki azonban a fiúk az ovis korból, még mindig nagy kedvvel gurítgatják a kisautókat. Talán ti is megvásároltátok már a parkolóház játékbolti változatát, pedig nagyon egyszerű elkészíteni otthon is! Nézd meg, hogyan kell!

 

Ezek a hozzávalók (a ragasztópisztoly és a papírragasztó lemaradt a képről):

 

parkolóház kartondobozból

 

Először a pezsgőtablettás tubusokat kell bevonni színes papírral, vagy öntapadós tapétával. A színes papírt egyszerű papírragasztóval is fel tudjátok ragasztani.

 

emeletes garázs dobozból

 

Következő lépés az alsó és felső lapok megrajzolása és festése. A képen láthatóak régi csomagolásból megmaradt vastag kartonlapokra készültek. Biztosan akad otthon valamilyen kartondoboz, amiből le lehet vágni egy-egy darabot. Persze az a jó, ha minél nagyobb lesz, hiszen akkor sok-sok autónak adhat helyet.

 

 

parkolóház saját kezűleg

 

Ragasztópisztollyal ragasszátok rá az alsó lap négy sarkára a négy tubust, majd ezek tetejére a felső lapot is. Ha kivágtok még egy-két csíkot, különböző elemekkel bővülhet a parkolóház. A parkolóhelyek festésénél ügyeljetek az autók méretére is! Készíthettek szélesebb és keskenyebb parkolót is!

 

parkolóház kartonból

 

parkolóház kartondobozból

 

Készítsd el az autós mátrix  játékokat is!

Legyél a Játéktár tagja!

 

Még néhány jó kis ötlet parkolásra

 

Ezzel a játékkal  a számjegyek felismerését tudjátok gyakorolni játékosan. Minden autónak van egy száma, úgy mint a versenyautóknak. Az autóknak meg kell találniuk a saját parkolóhelyüket,  amelyen ugyanaz a szám szerepel.

 

parkolóházB Inspired Mama

 

Ez az egyszerű papírgurigákból készült ötlet is nagyszerű! A gyerekeknek nincs szükségük tökéletesen élethű másolatokra a játékhoz. Garázs lehet ilyen kis gurigákból is – meg is nézhetjük, melyik autó fér be és melyik lóg ki belőle! Vajon miért? Mert az egyik hosszabb, a másik rövidebb.

 

parkolóház saját kezűlegWhat Do We Do All Day

 

 

Ez az ötlet is hasonló, de kicsit már komolyabb a kivitelezése:

 

Messy Little Monster

 

Ez a szuper ötlet pedig elfér egy mappában! Kinyitva a lépcsőn lehet használni és legurítani a kisautókat. Itt tudod megnézni.

 

autós játékokKidsactivities blog

 

Jó játékot!

Nézd meg a közlekedéssel  kapcsolatos

összes ötletet!

Ugye tudod, hogy a gyermeked számára a veled való kapcsolat pótolhatatlan és nagyon nagyon fontos?

A gyerekekkel való meghitt, szoros kapcsolat egyik legnagyszerűbb eszköze a játék!

Ehhez nyújt segítséget számodra az oldalon található sok-sok játékötlet.

A közös játék révén ráadásul te is egy varázslatos világba csöppensz, ahol ellazulhatsz, kikapcsolódhatsz, és világossá válik számodra, hogy semmi sem olyan fontos, mint együtt lenni! 

Kérd a 10 hetes játéktipp sorozatot és próbáld ki a gyermekedhez való kapcsolódás legegyszerűbb, legélvezetesebb formáját!

Közös játék 10 héten át!