Hogy mit? Például emeletes parkolót! És hogy milyen legyen? Ennek csak a fantáziátok szab határt! Az emeletes parkolót mi otthon 2 óra alatt készítettük el, igaz már nagyobbacska kisiskolás fiúkkal. Hiába nőttek ki azonban a fiúk az ovis korból, még mindig nagy kedvvel gurítgatják a kisautókat. Talán ti is megvásároltátok már a parkolóház játékbolti változatát, pedig nagyon egyszerű elkészíteni otthon is! Nézd meg, hogyan kell!

 

Ezek a hozzávalók (a ragasztópisztoly és a papírragasztó lemaradt a képről):

DSCF6387

Először a pezsgőtablettás tubusokat kell bevonni színes papírral, vagy öntapadós tapétával. A színes papírt egyszerű papírragasztóval is fel tudjátok ragasztani.

DSCF6390

Következő lépés az alsó és felső lapok megrajzolása és festése. A képen láthatóak régi csomagolásból megmaradt vastag kartonlapokra készültek. Biztosan akad otthon valamilyen kartondoboz, amiből le lehet vágni egy-egy darabot. Persze az a jó, ha minél nagyobb lesz, hiszen akkor sok-sok autónak adhat helyet.

Emeletes garázs saját kezűleg

Ragasztópisztollyal ragasszátok rá az alsó lap négy sarkára a négy tubust, majd ezek tetejére a felső lapot is. Ha kivágtok még egy-két csíkot, különböző elemekkel bővülhet a parkolóház. A parkolóhelyek festésénél ügyeljetek az autók méretére is! Készíthettek szélesebb és keskenyebb parkolót is!

parkolóház sk

Még néhány jó kis ötlet parkolásra!

parkolóház

parkolóház saját kezűleg

autós játékok

Jó játékot!