Barion Pixel

Biztosan te is sokat töröd a fejedet a napokban, milyen ajándékkal lepd meg a gyerekeket karácsonyra. Gondoltál már arra, hogy egy titokban, saját kezűleg készített meglepetéssel ugyanolyan örömet tudsz szerezni, mint egy drága pénzen vett divatos játékkal? (sőt, néha még nagyobbat is!) Ha van egy-két szabad órád, készíthetsz például ajándékba házikót a gyerekeknek! nem is olyan bonyolult ám, megmutatom, én hogyan készítettem el! 

Először is szerezni kell egy minél nagyobb dobozt, ami néha nem is olyan könnyű. Érdemes érdeklődni a háztartási gépeket árusító üzletekben, nekem is ott sikerült kikunyerálnom egy hatalmas hűtődobozt. Körülbelül tervezd meg, hogy a doboz méretétől és alakjától függően mit lehet belőle kihozni! Én ezt a képet vettem alapul:

 

házikót kartondobozból

abeautifulmess.com

Először nagyjából ki kellett szabnom a házikó formáját a dobozból.

házikót kartondobozból

Jó erős ragasztószalaggal ragasztottam össze és tapétavágó szikével vágtam ki a részeket. Ha nagyjából összeállt a forma, meg kell tervezni, milyen színekkel fessük ki a házikót. Mivel volt egy nagy tekercs maradék sárga tapétám és maradék kék színű falfestékem, a színösszeállításon sem kellett sokat töprengenem. A házikó alsó részét körberagasztgattam a tapétával (tapétaragasztót használtam).

házikó kartondobozból

 

Ezután befestettem egy részt a kék színű diszperziós falfestékkel – nagyon jó befedte a kartondobozt! Mivel még maradt egy kis rész szabadon, felülre is ragasztottam a tapétából. Az ajtóhoz szintén maradék falfestéket használtam, de a fehér szín alatt nagyon meglátszott a barna doboz, hiába festettem le két-három rétegben is. Végül még egy kis fehér alapozófestékkel segítettem rajta.

 

házikót kartondobozból

 

Most következett a háztető – ehhez szintén maradék dobozokból tetőcserepeket vágtam ki és vontam be színes papírral:

 

házikót kartondobozból

 

Ezek felragasztásával aztán meggyűlt a bajom! A létező összes módszert kipróbáltam: papírragasztó, tapétaragasztó, pillanatragasztó, barkácsragasztó, kétoldalas ragasztószalag, míg végül ragasztópisztollyal sikerült úgy, ahogy rögzítenem a háztetőn a cserepeket.

 

házikót kartondobozból

 

A tetőgerincre is került egy V alakú kartoncsík zöld papírral bevonva – ilyen csomagolópapírt ragasztottam a ház még üresen maradó kis részére is a sárga csík fölé is.

 

házikót kartondobozból

 

Mivel ez a házikó egy igazi játszóházba került, egy felirat került az ajtó fölé a játszóház logojával együtt. A gyerekek még nem vették birtokba, de remélem hamarosan fotók is készülnek róla játék közben. Majd beszámolok róla, meddig bírja a strapát!

 

házikót kartondobozból

 

A tiétek talán még szebbre sikerül majd! Jó munkát!

Utóirat: a gyerekek imádják, készítsétek el mindenképpen, érdemes!!!

 

házikót kartondobozból

Játszóházikó házikót kartondobozból