Barion Pixel

Még van idő elkészíteni egy kedves kis ajándékot anyák napjára! Ezúttal virágos ötleteket gyűjtögettem, amit sokféle technikával készíthettek el. A legtöbb ötlethez nincs szükség különleges hozzávalókra, így egy hétvége alatt elkészülhettek vele! Virágos ötletek anyák napjára ovisoknak.

Ha üdvözlőlapot készítetek, közösen is dolgozhattok rajta. A kisebbek rajzolhatnak a belsejébe, a nagyobb tesó pedig írhat a másik oldalra egy szép verset, vagy idézetet. A képen látható üdvözlőlap nekem azért tetszik, mert egyszerű és szép. Ha nincs kéznél előre kivágott betű a felirathoz, nyomtassátok ki a kép alatt található feliratokat!

 

 ajándék anyák napjára

 

virágos ötletek anyák napjára

 

Az üdvözlőlap lehet akár szív alakú is. Közepébe készíthettek egy szép tulipánt.

 

Easy Peasy and Fun

 

Ha kedvelitek az újrahasznosított ajándékokat, használjatok a virágokhoz újságpapírt, színes magazin-, vagy kertészeti katalógus oldalakat!

 

 

ajándék anyák napjára

www.notimeforflashcards.com

 

Talán újság lapozgatás közben még nem is figyeltetek fel rá, hogy mennyi szép színes kép található a lapokon, amelyeket barkácsoláshoz remekül fel lehet használni. Keressetek különböző nagyságú kör alakú tárgyakat (kupak, pénzérme, gomb) és ezek körberajzolásával vágjatok ki színes karikákat az újságok oldalairól.

 

 

A kisebbeknek még nem biztos, hogy jól megy a vágás, ők addig sorba állíthatják a kivágott karikákat színek, vagy nagyság szerint. Végül keressetek három különböző nagyságú kört és ragasszátok őket egymásra. Kevés zöld papír kell a szárához és a leveléhez és már kész is a virág!

Szintén egyszerűen elkészülnek a csigavonalak mentén nyírt színes virágok:

 

Kép forrása

 

Az alábbi képen nagymamás feliratokat is találsz, amivel kiegészíthetitek a művet – kattints a képre!

 

virágos ötletek anyák napjára

 

Csodaszép virágos kép készülhet tojástartó felhasználásával is.

 

Easy Peasy and Fun

Az anyagmaradékokat rejtő fiókba is nézzetek be, hiszen gyönyörű virágokat alkothattok színes, mintás anyagokból! Még a leszakadt gombok is új életre kelhetnek!

ajándék anyák napjára

www.parents.com

 

>Ezeket a csodaszép filc virágokat kis segítséggel már a nagycsoportosok is elkészíthetik.

 

Hapiness is Homemade

 

Muffin papírból is kedves kis virágok készülhetnek.

 

One Little Project

 

>Az olvasni szerető anyukákat, nagymamákat lepjétek meg egy szép könyvjelzővel! A virágok ujjlenyomatokból is készülhetnek!

Ha szép idézetet kerestek a könyvjelzőre, olvassátok el az anyák napi verseket!

 

virágos ötletek anyák napjára

 

Színezhető könyvjelzőket pedig a Játéktárban is találtok.

 

Szerintetek örülne a nagymama, ha egy unokájától kapott virágot nevelgethetne? Biztosan, de ha már nincs időtök erre, adjátok a nagyinak a virágmagokat, ő biztosan szívesen veteget belőle! A virágcserép díszítés pedig semeddig sem tart! Használjatok hobbifestéket, vagy akrilfestéket hozzá és nem árt egy réteg lakkal sem lekenni.

 

ajándék anyák napjára

Belladia

Ha egy textildarabra nyomdáztok, készülhet belőle kis terítő, vagy falra akasztható dísz is.

 

ajándék anyák napjára

A legkisebb kezecskéknek még nem megy olyan egyszerűen a rajzolás, de szívesen tépkednek és gömbölyítenek krepp-papír, vagy selyempapír darabokat. Ha színes szalvétátok van otthon, abból is elkészíthetitek a virágokat!

 

CraftyMorning

 

virágos ajándék anyák napjára

Buggy and Buddy

Egyszerű spatulából készíthettek színes képkeretet. A puzzle darabkák helyett ragaszthattok rá apró díszeket dekorgumiból is. A gyerekek bármelyik alkotása szépen mutat benne. Na jó, ebben nincs semmi virágos, de megtetszett, ezért raktam a sor végére 🙂

 

ajándék anyák napjára ovisoknak

Jó készülődést!

Készítsetek

anyák napi könyvecskét mamának, anyának!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!