Még van idő elkészíteni egy kedves kis ajándékot anyák napjára! Ezúttal virágos ötleteket gyűjtögettem, amit sokféle technikával készíthettek el. A legtöbb ötlethez nincs szükség különleges hozzávalókra, így egy hétvége alatt elkészülhettek vele! Virágos ötletek anyák napjára ovisoknak:

Ha üdvözlőlapot készítetek, közösen is dolgozhattok rajta. A kisebbek rajzolhatnak a belsejébe, a nagyobb tesó pedig írhat a másik oldalra egy szép verset, vagy idézetet. A képen látható üdvözlőlap nekem azért tetszik, mert egyszerű és szép. Ha nincs kéznél előre kivágott betű a felirathoz, nyomtassátok ki a kép alatt található feliratokat!

 

 ajándék anyák napjára

 

virágos ötletek anyák napjára

 

Az üdvözlőlap lehet akár szív alakú is. Közepébe készíthettek egy szép tulipánt.

 

Easy Peasy and Fun

 

 

Ha kedvelitek az újrahasznosított ajándékokat, használjatok a virágokhoz újságpapírt, színes magazin-, vagy kertészeti katalógus oldalakat!

 

 

ajándék anyák napjára

www.notimeforflashcards.com

 

Talán újság lapozgatás közben még nem is figyeltetek fel rá, hogy mennyi szép színes kép található a lapokon, amelyeket barkácsoláshoz remekül fel lehet használni. Keressetek különböző nagyságú kör alakú tárgyakat (kupak, pénzérme, gomb) és ezek körberajzolásával vágjatok ki színes karikákat az újságok oldalairól.

 

Ajándék anyák napjára

 

A kisebbeknek még nem biztos, hogy jól megy a vágás, ők addig sorba állíthatják a kivágott karikákat színek, vagy nagyság szerint. Végül keressetek három különböző nagyságú kört és ragasszátok őket egymásra. Kevés zöld papír kell a szárához és a leveléhez és már kész is a virág!

 

Virágos ajándék anyák napjára

 

Az újságok lapjain találhattok érdekes képeket, például masnit, tortát, vagy igazi virágok fotóját. Ezeket is felhasználhatjátok a gyerekek rajzait kiegészítve.

 

Üdvözlőlap anyák napjára

Üdvözlőlap anyák napjára

 

Itt találod a nagymamás feliratokat is – kattints a képre!

 

virágos ötletek anyák napjára

 

 

Csodaszép virágos kép készülhet tojástartó felhasználásával is.

 

Easy Peasy and Fun

 

Az anyagmaradékokat rejtő fiókba is nézzetek be, hiszen gyönyörű virágokat alkothattok színes, mintás anyagokból! Még a leszakadt gombok is új életre kelhetnek!

ajándék anyák napjára

www.parents.com

 

Ezeket a csodaszép filc virágokat kis segítséggel már a nagycsoportosok is elkészíthetik.

 

Hapiness is Homemade

 

Muffin papírból is kedves kis virágok készülhetnek.

 

One Little Project

 

Az olvasni szerető anyukákat, nagymamákat lepjétek meg egy szép könyvjelzővel! A virágok ujjlenyomatokból is készülhetnek! Ha szép idézetet kerestek, olvassátok el az anyák napi verseket!

 

virágos ötletek anyák napjára

 

Szerintetek örülne a nagymama, ha egy unokájától kapott virágot nevelgethetne? Biztosan, de ha már nincs időtök erre, adjátok a nagyinak a virágmagokat, ő biztosan szívesen veteget belőle! A virágcserép díszítés pedig semeddig sem tart! Használjatok hobbifestéket, vagy akrilfestéket hozzá és nem árt egy réteg lakkal sem lekenni.

 

ajándék anyák napjára

 

Ha egy textildarabra nyomdáztok, készülhet belőle kis terítő, vagy falra akasztható dísz is.

 

ajándék anyák napjára

 

A legkisebb kezecskéknek még nem megy olyan egyszerűen a rajzolás, de szívesen tépkednek és gömbölyítenek krepp-papír, vagy selyempapír darabokat. Ha színes szalvétátok van otthon, abból is elkészíthetitek a virágokat!

 

Virágos üdvözlőlap anyák napjára

 

virágos ajándék anyák napjára

 

Egyszerű spatulából készíthettek színes képkeretet. A puzzle darabkák helyett ragaszthattok rá apró díszeket dekorgumiból is. A gyerekek bármelyik alkotása szépen mutat benne. Na jó, ebben nincs semmi virágos, de megtetszett, ezért raktam a sor végére 🙂

 

ajándék anyák napjára ovisoknak

Jó készülődést!