Barion Pixel

Egy-egy játékos feladatlap megoldása során nemcsak a ceruzát vehetik kézbe a gyerekek – bármilyen rajzos, vagy képes feladat összeköthető többféle érdekes játékkal, vagy továbbgondolható, megbeszélhető a megoldás során felmerült kérdések segítségével. A gyerekek nagyon gyakran kitalálnak más típusú feladatot is egy adott kép, vagy rajzos feladatlap  nézegetése közben. Akár játékcsomagot vásároltok, akár ingyenes feladatlapokat nyomtattok ki az oldalról, ne felejtsétek el, hogy az ezekkel való foglalatoskodás mindig maradjon érdekes játék, amit szabad máshogyan megoldani, amiből lehet ötleteket meríteni egy újabb, talán még több ismeretet adó játékhoz. Ehhez is találtok ötleteket itt:

 

 

Mi van a föld alatt és fölött?

 

Nézzétek meg jól a képet és meséljétek el: mit láttok a föld alatt és mit fölötte? Felsorolhatjátok az állatokat és a növényeket is. Melyikből láttok többet? Észrevesztek valamilyen különbséget a virágok között?

Most nézz körül: mi van a fejed fölött? Mi van a lábad alatt? Aztán keress egy bútort a szobában: mit látsz fölötte – és alatta? Ha jó az idő, menj ki és nézz körül ott is: mi van fent és lent?

 

 

 

Számolj és rajzolj!

 

Rajzolj annyi pöttyöt a virágcsokrok alá, amennyi virágból állnak! Keress ugyanannyi építőkockát, kavicsot, kisautót, vagy bármilyen játékot! 

 

virágos feladatlapok

 

Miből van sok, miből van kevés?

 

Nézd meg jól a képet és meséld el: miből van sok, miből van kevés? Ha ügyes vagy, meg is számolhatod, melyik virágból mennyit látsz! Tapsolj annyit, amennyi ibolyát számoltál, dobbants annyit, amennyi hóvirágot, koppants annyit, amennyi krókuszt!

 

 

 

 

Oszd el a tulipánokat!

 

 

 

Menj ki a kertbe és szedj pitypangot, vagy százszorszépet a család minden tagjának! Jusson anyának, apának és a testvérednek is kettő! Ha rossz az idő, játssz a babáiddal, mackóiddal: süss mindegyiknek három pogácsát gyurmából, vagy rajzolj mindegyiknek két szál virágot!

 

Ide kattintva tavaszi virágokról szóló verseket olvashattok.

Itt pedig sok-sok tavaszi virágos kreatív ötletet találtok.

 

Tavasszal kapcsolatos letölthető, nyomtatható ovis feladatlapokat a webshopban is találsz:

 

Tavaszi virágok játékcsomag

 

Bogarak játékcsomag

 

 

Napocskás játékcsomag

 

 

Madarak játékcsomag