Barion Pixel
Erdőn-mezőn járva, vagy akár a játszótéren, parkban biztosan találtok színes kis vadvirágokat, amelyekből csodaszép koszorút készíthettek. Nagyobb, iskolás gyerekek már bátran nekifoghatnak, egy kis segítséggel el tudják készíteni – a kicsik pedig biztosan örülnek majd a koszorúnak a királylányos, tündéres játékhoz!

Először is gyűjtögessetek virágokat – minél hosszabb szárral! Ha éppen csak útközben szedegettek egy csokrot, később hazaérve állítsátok egy üvegbe, így is eláll egy darabig. Ehhez a fajta koszorúhoz szükségetek lesz még hosszabb levelű fűre is.

 

 

Két kisebb csokor füvet egymásra fektetünk úgy, hogy kb. merőlegesek legyenek egymásra. A képen látható módon elkezdjük körbetekerni az egyik köteg füvet a másikon. Ha a vége mindig kitekeredik (ha vékonyabb a fűszál, ez előfordul), akkor nyugodtan kössétek meg a végén cérnával, rafiával, ami éppen kéznél van. Így biztosabban megmarad a „tekercs”.

 

 

Ha már összetekertétek egy darabon a füvet, következhet egy virág. Ezt egyszerűen ráfektetjük a fűszálakra és szintén körbetekerjük fűvel.

 

koszorú készítés

 

Előfordulhat, hogy a fűszál fogy el, ekkor ugyanúgy ráfektetjük a koszorúnkra a fűszálat (szárával előrefelé) és szintén körbetekerjük a másik fűszállal. Így haladunk szépen tovább.

 

nyári virág koszorú

 

Lehet, hogy egy kicsit gyakorolni kell, de ha közösen dolgoztok, hamar belejöttök majd!

 

virágkoszorú

 

Ha a koszorú már elég hosszú, egyszerűen fogjátok össze a két végét és szintén tekerjétek be fűszállal. Itt a legvégén én is átkötöttem zöld színű cérnával, hogy biztosan ne bomoljon szét. Egy virágot beletűzve el is takarhatjátok ezt a kis szépséghibát.

 

 

  • Az egyszerűbb mezei virágok nevét talán ti is ismeritek, és meg tudjátok tanítani a gyerekeknek. Így legközelebb is felismerik majd őket séták, kirándulások alkalmával. Ebben a bejegyzésben részletesen olvashatsz erről. És itt is egy kis segítség!
  • A virágok szedegetésénél a kicsik számára is egyértelmű lesz, mit jelent a hosszú és a rövid.
  • fűszálak sodrása és a virágszálak igazgatása nagyszerűen ügyesíti a kis ujjakat és segít összehangolni a szem és a kezek mozgását.
  • Az elkészült koszorúk nagyon jól hasznosíthatók bármilyen szerepjátékban, de akár énekelhettek is együtt, például a „Koszorú, koszorú, miért vagy olyan szomorú…” c. kis dalt. Itt meg tudjátok hallgatni!

 

virágkoszorú

Jó játékot!

Játék a ruhadarabokkal

Alkoss

együtt  a

gyerekekkel

nyáron is!

Gyere a

Játéktárba

a kreatív

ötletekért!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!