Barion Pixel
Nyaraláskor nem kell sokat gondolkodni, hogy mivel töltsék az időt a gyerekek, hiszen az egész napos pancsolás, játék,  közös családi szórakozás a lehető legjobb, amit kitalálhattok nekik. De a nyár hosszabb, mint a nyaralás :), úgyhogy ötletelésként álljon itt még pár játékötlet tartalékban.

 

Hétfő – papírforgó

 

Amilyen egyszerű elkészíteni a forgót, a gyerekek annyira kedvelik. Lehet vele szaladni és úgy figyelni, hogyan pörög, vagy ráfújni egy nagyot és versenyezni, kinek forog tovább.  Az elkészítéshez vékonyabb dekorkarton ajánlott, amit kedvetek szerint festhettek színesre, de akár színes kartonból is készíthetitek. Ezen az oldalon lépésről lépésre láthatod az elkészítését. 

 

One Crazy Mom

 

Kedd – mozgásos játékok

 

A következő bejegyzésben olyan mozgásos játékokat találtok, amelyeket almával lehet játszani. Szerintem az almán kívül akár barackkal, vagy egyszerűen egy kislabdával is játszhatók az alábbi ötletek. Versenyezhettek is, de anélkül is nagyon jó szórakozás! Itt találod az ötleteket – és a végén egy gyümölcsös számolgatós játékot is kinyomtathatsz.

 

mozgásos játék

 
 

Szerda – festegetés a természetben

 

Gondoltatok már arra, hogy egy fára ragasztott lapra is lehet festegetni? A gyerekek nagyon szeretik az érdekes, szokatlan ötleteket, így lehet, hogy azok is kedvet kapnak az alkotáshoz, akiket nehéz leültetni az asztal mellé. De miért is kellene? Kipróbálhatjátok, hogy zsírkrétával dörzsölitek át a lapot, így a különböző fáknál más-más mintázatot kaptok. Itt találod az ötletet. Érdemes a kemény kartonból készített festőpalettát is kipróbálni!

 

 
 

Csütörtök – számolgatós vizes játék

 

Azért gondoljunk a jó meleg időre is, amikor sokat lehet pancsolni – ezt szerintem minden gyerek imádja! A következő ötlet egy tombolós-fröcskölős játék utáni lenyugtatásnak is jó 🙂 ! Dekorgumi lapokból vágjatok ki leveleket (vagy egyszerűen köröket) és rajzolj rájuk számokat, vagy pöttyöket! A gyerekek feladata annyi kis békát (vagy más pici állatot, esetleg gyöngyöt) a levelekre helyezni, amennyi számot látnak rajta. Ezt az ötletet itt találod.

 

 
 

Péntek – mit tudunk a nyárról?

 

Nagyon fontos dolog, hogy sokat beszélgessünk a gyerekekkel, hiszen ezáltal nem csak a kiejtésük, és az összefüggő beszéd képessége fejlődik, hanem gondolkodásuk is. Ebben a bejegyzésben néhány ötletet találtok arról, hogyan beszélgethettek az eddig eltelt nyárról, az évszak jellemzőiről. Jó szórakozás lesz feleleveníteni az örömteli élményeket is! A végén találtok pár nyomtatható oldalt is, amelyek segítségével ezt a verses könyvecskét készíthetitek el. Színezhető változatban is megtalálod.

 

 

Kellemes nyári napokat, jó együtt játszást kívánok!

Nyári játéktár ovisoknak!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!