Barion Pixel
Az őszi séták, kirándulások alkalmával már sok-sok bogyót, termést gyűjtögethettek – és a kertekben is megérett a számtalan zöldség: krumpli, répa, uborka, cékla, no és a kihagyhatatlan tök, ami szintén sokféle színben és mintában található. Egy napfényes őszi délutánon nincs is jobb, mint vicces tökfejeket barkácsolni! Bár nem örök életűek, azért Halloweenig biztosan kibírják!

Már a tavaszi veteményezéskor is érdemes gondolni rá, hogy ősszel majd nagy hasznát vehetitek a sokféle töknek: akár kisebb dísztök, akár a nagyobb fajta Halloween-tök, mindegyikből nagyszerű dekoráció készíthető. Mielőtt nekiláttok a munkának, nézegessétek is meg a tököket: milyen a színűk, formájuk, melyik a legpocakosabb és melyik a legeslegkisebb? Meg is tapogathatjátok őket, hiszen vannak közöttük simák és rücskösek is. (Ha érdekel, hogy mi mindent „tanulhattok” még meg a tökök segítségével, arról itt is olvashatsz!)

 

tökfejek

 

Ahhoz, hogy ezek a kerti zöldségek különleges kis tökfejekké váljanak, apróbb kiegészítők is szükségesek. Bogyók, apróbb termések, esetleg répából vágott karika, vagy éppen egy-egy virágfej. Mindezeket egyszerűen egy kis drótdarabbal, vagy fogvájóval illeszthetitek az „arcra”.

 

 

Ez a kis „Zöldike” még fület is kapott félbevágott zöldségkarikából, és lett egy süni-barátja is, aki paprikából készült.

 

 

Ez a hosszúkás tökfej meg nem lett olyan kedves, talán a babszem-fogai miatt olyan félelmetes!

 

 

Ez a csíkos társa már mosolygósabbra sikerült!

 

 

Kakukkktojás! Hiszen ez nem tökfej, hanem egy alma-manó. De olyan kedves, hogy ő sem maradhatott le a képről!

 

 

Ennek a kukorica-hajas tökfejnek szegfűszeg a szeme, paprika az orra.

 

 

A répa-kezű, répa-lábú, tök-testű emberke talán mérges lett, azért ilyen paprika-piros a feje!

 

 

Készítsetek magatoknak ti is ilyen vicces, kedves, érdekes „barátokat”, aztán meséljetek el velük egy őszi történetet!

 

Készítsd el a legismertebb őszi mesék bábjait!

🍁Móricz Zsigmond Iciri piciri

🍁 Csukás István: Sün Balázs

🍁 Szutyejev: Az alma

🍁 A piros kabát kalandja

🍁 A répa

Gyere az Őszi Játéktárba!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!