Barion Pixel

Mindkettő, hiszen ebből a dekorációs sablonból elkészíthetsz egy kedves „duci” nyuszit, de akár óriási húsvéti dekoráció is készülhet belőle. Az elkészítéshez legalább A/3 méretű színes kartonlap és némi színes papír szükséges. Nem bonyolult, vágj bele bátran!

A nyuszikát valamelyik internetes oldalon láttam, de sajnos már nem sikerült visszakeresnem és sablont sem találtam hozzá. Így a kép alapján elkészítettem és közreadom, hátha nektek is hasznos lesz.

 

Húsvéti dekoráció

 

Először is a tojás formát kell kinyomtatnod, amely két A/4 oldalon helyezkedik el.

Tojás alsó része.

Tojás felső része.

A két részt összeillesztve és a sablont körberajzolva vágj ki egy tojást színes kartonból (a képen ez narancssárga). Így egy A/3 méretű tojást kapsz.

Most jön a nadrág. Ennek a sablonját is nyomtasd ki ide kattintva.

A szürkével jelzett részt lesz a nadrág. Tedd rá egy A/4 -es méretű színes lapra és egyszerűen összefogva a két lapot vágd körbe a szürke részt. (Ha ezt nehéznek találod, indigó segítségével is átmásolhatod a vonalakat, vagy vágd ki magát a sablont és így rajzold körbe!) Ha ezt a kivágott nadrág-formát ráhelyezed a tojás alsó részére, „megjelenik” a nyuszi mancsa is. Egy kis fekete vonalat meghúzva még jobban kialakíthatod a karját.

Húsvéti dekoráció sablon

Így helyezkedik el a nadrág a nagy tojáson.

A többi részt ide kattintva találod meg. A nyuszifül nagyobbik részét kartonból készítsd, a többit lehet színes papírból is. Bajuszkának én színes papírszalag-darabot használtam, de akár rafiát is használhatsz hozzá.

A sablon alkalmas óriási tojás díszek készítésére is. Hasznos lehet ilyen például egy-egy húsvéti program, szórólap megjelenítésére, mivel a mérete miatt elég figyelemfelkeltő. Ekkor a szöveg mellé elég lehet pár pötty, vagy motívum lyukasztóval kiszúrt forma. Ha gyorsan szeretnétek elkészíteni, akár matrica pöttyöket is használhattok.

 

Húsvéti dekoráció

 

Jó megoldás, ha közösen készítetek egy-egy nagy tojás díszt akár otthon, akár az oviban. Erre alkalmas lehet például egy nyomdázós, pecsételős technika is. Erre a tojásra például sütikiszúró formával és ceruza végével nyomdáztunk.

 

Húsvéti dekoráció

Jó alkotást!

Készíts

húsvéti játékokat a gyerekeknek! 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!