Barion Pixel

Formák, síkidomok – 20 feladatlap

3 290 Ft

20 letölthető, nyomtatható feladatlap 5-6 éves óvodások számára, amelyek segítséget nyújtanak a különböző formák, síkidomok megismerésében.

Olvass róla bővebben itt!

Leírás

Óvodás életkor elején a gyerekek még nem tudják teljes bizonyossággal megkülönböztetni a különböző formákat. Sok-sok játék során megismerik az alapvető síkidomokat, mint a kör, négyzet, háromszög, és később létre is tudják hozni azokat. Aztán az alakészlelés folyamatában eljutnak odáig, hogy a sok alakzat közül ki tudják válogatni a megadott formákat, össze tudják hasonlítani azokat, és akár sorozatot is tudnak alkotni belőlük.

Mindez sok-sok játék, tevékenység, tapasztalatszerzés során alakul, fejlődik – ehhez ebben a bejegyzésben is találsz pár tippet.

Az alábbi letölthető feladatlapokat pedig a játék során megszerzett ismeretek rögzítésére, kiegészítésére használhatjátok.

  • a különböző formák, síkidomok alak- és méretbeli különbségeinek észrevétele
  • formák, síkidomok kiegészítése
  • formák, síkidomok létrehozása
  • sorozatalkotás rajzolással, színezéssel

A feladatlapokat elsősorban 5-6 éveseknek ajánlom, de természetesen még 1-2. osztályos gyerkőcöknél is jól jön, amennyiben nem biztosak az ismereteik ezen a téren.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Formák, síkidomok – 20 feladatlap” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .