Barion Pixel

Hogyan készül egy tavaszváró napocska dekoráció fél óra alatt?Nemrégiben sárga kartont vásároltam és amikor vittem hazafelé a bicikli kosarában szinte világított a szürke, ködös utcán. El is határoztam, hogy készítek belőle egy vidám napocskát, hiszen olyan jó ránézni erre a napsütést idéző, élettel teli színre! Képzeljétek, mire elkészült a napocskás dekoráció, igaziból is kisütött a nap! Ha azt hiszitek, hogy ez véletlen volt, hát tévedtek! Próbáljátok ki ti is 🙂!

Vágjatok ki egy kört a sárga kartonpapírból! A kör formához kereshettek valamit otthon, ami kerek, például: tányér, tál, fedő, lábos stb. Ha megvan a kör, a szélét lyukasztgassátok ki. Ez a legkönnyebben lyukasztóval megy, de ennek hiányában körömollóval is fúrhattok kis lyukakat (mondjuk, ez nem lesz annyira szép, egyenes szélű).

tavaszváró napocska dekoráció

 

Ezután vegyetek elő sárga színű papírszalvétát és vágjatok belőle csíkokat. Ha több rétegű szalvétát használtok, akkor legalább két réteget hagyjatok egymás tetején.

 

tavaszváró napocska dekoráció

 

A csíkok egyik végét kicsit csavarjátok össze és célozzatok be vele az egyik kis lyukba. Ha sikerült befűzni, egyszerűen ragasszátok össze a szalvétacsík két felét.

 

Így haladjatok lyukról lyukra. Ezen a képen már látszik, hogy kisütött a nap 🙂!

 

 

Ha körbeértetek a napsugarakkal, rajzoljatok egy kedves kis arcocskát – és készen is van a vidám tavaszi dekoráció!

 

 

Ha az ablak elé teszitek, szépen átsüt rajta a fény!

Napocskás, tavaszváró játékokat a Napocskás játékcsomagban is találtok. Nézd meg ide kattintva!

Ha megtetszett, megvásárolhatod a webshopban.

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!