Barion Pixel

A tavasszal virágba boruló természet szépségét a kicsikkel igazából csak a valóságban tudjuk megismertetni. De a virágültetés, – gondozás során megfigyelt sok-sok új tapasztalat később már ismerősként köszönhet vissza egy-egy feladat, játék kapcsán is. A tavaszi virágok játékcsomagban olyan képességfejlesztő, letölthető tavaszi ovis feladatok találhatók, amelyekkel talán nem csak tavasszal fognak szívesen játszani a gyerekek.

 

Nézd csak, milyen szép a tavaszi virágoskert! De egy-két helyen hiányoznak a virágok! Ültesd be a virágágyásokat az odaillő virágokkal: válaszd ki a megfelelő virág-kártyát és tedd a helyére!

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

 

Itt vannak a virág – kártyák: csak vágjátok szét és rakjátok a megfelelő helyre! Másfajta sorozatokat is kirakhattok belőle – játszhattok úgy, hogy te elkezded, a gyerekeknek pedig folytatniuk kell – akár mindkét irányba! Kiválogathatjátok a virágokat színek szerint, vagy akár a számolgatást is gyakorolhatjátok vele!

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

 

Az egy sorba ültetett virágok csak látszólag ugyanolyanok! Valami kis apró eltérés mindegyik sorban található! A kakukktojás játékban pedig nem (csak) a külső tulajdonságokra kell figyelni, hanem másfajta összefüggésekre is fény derülhet! Lehet, hogy a sok virág között egy zöldség, vagy gyümölcs is megbújik, vagy a kerti virágokon kívül egy sárga bokor vesszője is szerepel a sorban.

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

 

Vezesd el a tulipánokhoz a dézsában összegyűjtött esővizet, vagy húzd meg az eső “vonalait”, hogy szép nagyra nőjenek a virágok!

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

 

A pillangók is észrevették  a színes tulipánokat! Segíts nekik: reptesd őket a szirmokra!Gyűjtsd össze azokat a piros virágokat, amelyeknek sárga a közepe! De vigyázz, a többire ne lépj útközben!

A kinyílt virágokból szép csokrokat szedtünk a vázákba. Figyeld meg jól, hogy melyik virágból mennyi került egy-egy vázába! Keresd meg az odaillő képet! A második képen is sok-sok virággal teli vázát látsz! Nézd meg jól: melyikben van több? Húzz nyilat a kevesebbtől a több felé, vagy tedd ki a több-kevesebb-egyenlő (< > =) kártyákat!

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

Sok-sok színes virágcsokrot szedtünk! Nézd meg jól, milyen színű virágok kerültek egymás mellé! Keresd meg az odaillő szín-kártyát és tedd a váza alá!

23-25. A virág mátrix játékban a színek és méretek alapján megfelelő tulipán képét kell kiválasztanod. A vizuális észlelést fejlesztő feladatban pedig jól meg kell figyelni, melyik virág áll pontosan úgy, mint a sor elején lévő!

 

Letölthető tavaszi ovis feladatok

 

A “Tavaszi virágok játékcsomag”-ot megvásárolhatod a webshopban!