Barion Pixel

A tavasszal virágba boruló természet szépségét a kicsikkel igazából csak a valóságban tudjuk megismertetni – ehhez kapcsolódóan sok-sok ötletet találsz ebben a gyűjteményben. A virágültetés, – gondozás során megfigyelt sok-sok új tapasztalat később már ismerősként köszönhet vissza egy-egy feladat, játék kapcsán is.

A tavaszi virágok játékcsomagban olyan képességfejlesztő, letölthető tavaszi ovis feladatok találhatók, amelyekkel talán nem csak tavasszal fognak szívesen játszani a gyerekek. Összesen 23 PDF oldalt tudsz kinyomtatni, és részletes magyarázatot is találsz a játékok használatához. Nézd meg, milyen típusú játékos feladatokat találsz a nyomtatható játékgyűjteményben!

 

Nézd csak, milyen szép a tavaszi virágoskert! De egy-két helyen hiányoznak a virágok! Ültesd be a virágágyásokat az odaillő virágokkal: válaszd ki a megfelelő virág-kártyát és tedd a helyére! Háromféle „virágoskertet” találsz a hiányzó virágokkal, és 60 db virág-kártyát, amelyekből nagyon sokféle sorozatot alkothattok kedvetek szerint.

 

 

Itt vannak a virág – kártyák a legismertebb tavaszi virágokkal: csak vágjátok szét és rakjátok a megfelelő helyre! Másfajta sorozatokat is kirakhattok belőle – játszhattok úgy, hogy te elkezded, a gyerekeknek pedig folytatniuk kell – akár mindkét irányba! Kiválogathatjátok a virágokat színek szerint, vagy akár a számolgatást is gyakorolhatjátok vele!

 

 

Az egy sorba ültetett virágok csak látszólag ugyanolyanok! Valami kis apró eltérés mindegyik sorban található! A kakukktojás játékban pedig nem (csak) a külső tulajdonságokra kell figyelni, hanem másfajta összefüggésekre is fény derülhet! Lehet, hogy a sok virág között egy zöldség, vagy gyümölcs is megbújik.

 

 

Vezesd el a tulipánokhoz a dézsában összegyűjtött esővizet, vagy húzd meg az eső „vonalait”, hogy szép nagyra nőjenek a virágok!

 

 

A pillangók is észrevették  a színes tulipánokat! Segíts nekik: reptesd őket a szirmokra! 

Gyűjtsd össze azokat a kék virágokat, amelyeknek sárga a közepe! De vigyázz, a többire ne lépj útközben!

A kinyílt virágokból szép csokrokat szedtünk a vázákba. Figyeld meg jól, hogy melyik virágból mennyi került egy-egy vázába! Keresd meg az odaillő képet!

 

Sok-sok színes virágcsokrot szedtünk! Nézd meg jól, milyen színű virágok kerültek egymás mellé! Keresd meg az odaillő szín-kártyát és tedd a váza alá!

A tulipános mátrix játékban a színek és méretek alapján megfelelő tulipán képét kell kiválasztanod. A vizuális észlelést fejlesztő feladatban pedig jól meg kell figyelni, melyik virág áll pontosan úgy, mint a sor elején lévő!

 

 

A „Tavaszi virágok játékcsomag”-ot megvásárolhatod a webshopban! 

Játék a ruhadarabokkal

Készítsd el a

tavaszi virágos 

nyomtatható

játékokat

a gyerekeknek!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!