Barion Pixel
Szeretitek a joghurt italt? Ha gyakran kerül a hűtőbe ilyen finom innivaló, akkor a fehér műanyag palackot ne dobjátok el, mert egy-két perc alatt egyszerű kis szellemes dekoráció készülhet belőle. Csak papír és ragasztó kell hozzá!

Először is távolítsátok el a címkét a flakonról és mossátok ki alaposan a kis palackokat! Aztán vegyetek elő fekete papírt, ollót és ragasztót (egyszerű papírragasztó stift megteszi)!

 

szellemes dekoráció

 

A fekete papírból vágjatok ki egyszerű formákat: kör, háromszög, ovális, keskeny téglalap, vagy – ha ügyesek vagytok – foghíjas nevető szájat! Egyszerűen ragasszátok fel a felállított flakonokra!

 

szellemes dekoráció Halloweenre

 

A különböző formákkal kialakíthattok szomorú, vidám, ijedt, csodálkozó, vagy éppen félelmetes arcot a kis szellemeknek. Tipp: mindkét oldalra ragaszthattok arcot, így mindegyik feléről látszanak a mulatságos kis pofik.

szellemes dekoráció Halloweenre

 

Készülhet belőlük benti dekoráció is, de akár az ablakpárkányon is jól mutatnak. Ha van kupakja, tekerjétek rá és töltsétek meg homokkal, hogy ne fújja el a szél! Ha kupak nélküli, akkor akár egy földdel, homokkal telt virágládába, virágcserépbe is nyomhatjátok.

szellemes dekoráció Halloweenre

 

A kis szellem-palackokat akár tekebábuként is használhatjátok. Állítsátok fel őket, és célozzátok meg messzebbről egy labda gurításával! Mennyit sikerült ledöntenetek?
 

Megpróbálhattok tornyot is építeni belőlük! Ha már hármat egymásra tudtok helyezni, ügyesek vagytok!
 

Vajon sikerül-e a kinyújtott tenyereteken egyensúlyozni a szellemeket? Próbáljátok ki!

 

szellemes dekoráció Halloweenre

 

  • Az arcok alkotóelemeinek készítése közben megismerhetitek a különböző formákat: kör, háromszög, téglalap, ovális.
  • Beszélgethettek arról, milyen érzelmeket fejeznek ki az elkészült arcocskák. Próbáljátok ti is utánozni ezeket az arckifejezéseket! Játsszátok azt, hogy ki kell találni, éppen milyen érzelmet fejez ki a mimikája segítségével a másik! A gyerekek számára még nem egyértelműek ezek az arckifejezések, még nem mindig tudják megnevezni a saját és mások érzelmeit. Ez fontos dolog, hiszen ez az első lépés ahhoz, hogy megtanulják majd, mit is tegyenek, ha dühösek, mérgesek, vagy éppen szomorúak. Az érzelmekkel kapcsolatos játékötletekért nézd meg ezt az összeállítást!

Segítségül kinyomtathatod az alábbi oldalt, amelyen mindenféle arcot, szemet, orrot találsz. Letöltés.

szellemes dekoráció

Jó játékot!

 

Készítsd el a legismertebb őszi mesék bábjait!

🍁Móricz Zsigmond Iciri piciri

🍁 Csukás István: Sün Balázs

🍁 Szutyejev: Az alma

🍁 A piros kabát kalandja

🍁 A répa

Gyere az Őszi Játéktárba!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!