Barion Pixel

Ha nem is várja minden gyerkőc  olyan nagyon a sulit, játszani mindenki szeret! Kinek való a suliváró játékcsomag? Az éppen suliba induló kis elsősöknek, a nagycsoportot kezdő „majdnem iskolások”-nak, és azoknak az érdeklődő nagyobb ovisoknak, akik az iskolás tesót utánozva szeretnek iskolásdit játszani és szívesen töltik az időt néha „egyhelyben ülős” játékokkal is. Mit tartalmaz a suliváró játékcsomag? Nézd meg!

 

A betűk megtanulásához az is szükséges, hogy a gyerekek felismerjék a geometriai formákat. Ha ennek a képességnek a birtokában vannak, könnyen megjegyzik majd, hogy az O betű kör alakú, az L olyan, mint egy félig megrajzolt téglalap, a V pedig egy háromszögre hasonlít. Ez a három feladat ehhez kapcsolódik.

 

Az olvasáshoz kapcsolódik az alakészlelés pontossága is, valamint a megfelelő irányok ismerete. Ezt is fejleszthetjük játékosan:

 

Sok kisgyereknek okoz gondot még első osztályban, hogy a ceruzát képes legyen a megfelelő irányba vezetni. Az ilyen típusú feladatok segítik a szem és a kéz összehangolt működését.

 

Kisebbekkel így is játszhatjátok:

Ha már engedelmeskedik a ceruza, gyakorolhatjátok a betűk eleminek „kanyarítását” is:

 

 

Ne feledkezzünk meg a matematikáról sem! A számláláson kívül (miből mennyi van?) az összeadás alapjai is felfedezhetők ezekben a feladatokban:

 

A sorozatkiegészítős játék segít a gyerekeknek, hogy egy bizonyos szabályt felismerve ritmikusan ismétlődő sorokat tudjanak kialakítani. 

 

A Sudoku játék már kemény dió!

 

Ez a memóriajáték sem egyszerű, hiszen figyelni kell arra, milyen tárgyak vannak a képen, azokból mennyi látható, ráadásul az irányok is folyton változnak.

 

Mit viszünk az iskolába? Jut mindenkinek labda tornaórán? Hogyan rakjuk össze a feldarabolt írószereket? Az alábbi játékokból mindezt megtudhatjátok!

 

A suliváró játékcsomagot megvásárolhatod ide kattintva! Ez a játékcsomag letölthető PDF fájlokat tartalmaz, amelyeket otthon, vagy az oviban tudsz kinyomatni.