Barion Pixel

Miért készíts papírsárkányt, amikor pár szár forintért már vehetsz is egyet? Mert a saját készítésű sárkányra sokkal büszkébb leszel, nem csak te, hanem a gyerekek is! Úgy díszíthetitek, ahogyan nektek tetszik és már az elkészítése is egy jó kis közös elfoglaltság. Nem nagy ördöngösség, vágjatok bele bátran!

A papírsárkány készítéshez szükséges három hurkapálca és selyempapír, meg valamilyen spárga, vagy erősebb cérna, fonal. A hurkapálcákat így kösd össze (a hosszabb keresztben 45 cm-es, a két rövidebb 30 cm-es).

 

 

Aztán egy erősebb fonalat, vagy cérnát vezess körbe a hurkapálcikák végén, és csomózd is meg.

 

 

Fektesd a vázat selyempapírra és rajzold körbe egy kis ráhagyással.

 

 

Vágd ki a vonalak mentén a formát és a hurkapálcák mellett egy kicsit ferdén bevágva hajtsd le és ragaszd le a papírt. Egy -két selyempapír csíkot ragassz a pálcákra a sárkány belső részén is.

 

 

Most jön egy fontos rész, a madzag rögzítése a sárkányra. A képen megfigyelheted, hogy három különböző hosszúságú fonal darabra van szükség, amit egy csomóba kötünk. Innét indul majd tovább a hosszú-hosszú fonal a sárkány eregetéshez. Ezt akár egy üres papírguriga hengerre is tekerhetitek.

 

 

Lényeges még a hosszú farok, ami segíti a repülést. Ragasztgassatok rá krepp-papír darabokat, vagy akár a selyempapírból is vághattok csíkokat. Kezdődhet a próba!

 

Sikerült!

 

 

…de a fákra vigyázzatok!

 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!