Most gyönyörű igazán a természet, csodaszép színekben pompáznak a fák, bokrok. Ha tehetitek, kiránduljatok, sétáljatok sokat és gyűjtögessetek minél többféle színű és formájú levelet. Csak tegyétek egyszerűen egy vastagabb könyvbe újságpapír közé és pár nap múlva már készíthetitek is a szebbnél szebb őszi levélképeket.

Először csak nézegessétek meg a sokféle falevelet: milyen a színűk, formájuk? Van-e közöttük egyforma? Melyik a legkisebb és melyik az óriási? Talán még emlékeztek is rá, hol gyűjtöttétek! Ha tudjátok, azt is meséljétek el, melyik fáról származik!

 

 

Meg is figyelhetitek: vajon melyik levél mire hasonlít? Talán a gyerekeknek is eszükbe jut a korona, pillangó, vagy a madár szárnya a változatos formákról.

 

De az is lehet, hogy ők egészen mást képzelnek bele. Talán egy királylányt, vagy királyfit?

 

 

 

Vagy egy házikót?

 

 

Vagy valamilyen állatot?

 

 

 

Esetleg egy csokor virágot?

 

 

Vagy éppen saját magukat?

 

 

 

Kicsikkel ragasztgathattok egyszerű sormintákat is. Jó kis feladat megtalálni az egyforma leveleket, illetve folytatni a megkezdett sort!

 

 

Ha papírtányérra rakosgatjátok a leveleket, a kész kis alkotást felakaszthatjátok az ajtóra, ablakra is!

 

 

Ragasztáshoz használjatok faragasztót (egy kis vízzel higítható), nagyon jól megtartja a leveleket, és ecsettel felhordva a kicsik is könnyen boldogulnak vele.

Sokféle színes falevéllel találkozhattok az Őszi játékcsomag letölthető oldalain is! Olvasd el, milyen képességfejlesztő feladatlapokat tartalmaz ez a játékgyűjtemény – ide kattintva!

Jó játékot!