Barion Pixel

A póló nyomdázással még a kisebb gyerekek is elboldogulnak, főleg ha jól marokra fogható zöldségekkel, gyümölcsökkel nyomdázunk. Ilyen például az alma, körte, de akár egy félbevágott citromot, vagy narancsot is kipróbálhattok. Ha jól begyakoroltátok a papírlapokon való nyomdázást, akár egy őszi pólót is készíthettek így.

A gyümölcsök közül válasszatok keményebb fajta körtét, nagyobb méretű almát, esetleg kicsit még éretlen szilvát. Ha nem ragaszkodtok a kimondottan őszi gyümölcsökhöz, akkor vágjatok félbe keresztben egy citromot, vagy narancsot. Nagyon szép mintát ad.

 

 

A pólófestéshez textil-, vagy akrilfestéket használhattok. Annak érdekében, hogy a gyümölcsök felületén nagyjából egyenletesen legyen festék, legjobb vastag ecsettel bekenegetni őket. Először készíthettek egy-két próba nyomatot papírlapra, így a gyerekeknek is megmutathatod, hogy most nem maszatolni kell a gyümölccsel, hanem csak jó erősen ott tartani rövid ideig. Aztán óvatosan felemelni és máris látszik a lenyomat.

 

 

Fontos, hogy a pólóra való nyomdázásnál a póló eleje és hátulja közé tegyetek egy vastag kartonlapot, vagy több rétegű újságpapírt, hogy a festék ne üssön át a hátsó oldalra.

 

 

Akár kis szárakat is készíthettek a gyümölcsöknek egy-egy zöld vonással. Ezt akár alkoholos filccel is megrajzolhatjátok miután a póló megszáradt.

 

 

Szőlőt akár ujjlenyomatokkal is nyomdázhattok (hasonlóan ehhez az ötlethez)!

 

 

Száradás után a kész pólót vasaljátok át a visszáján, így fixálódik a festék. Ezután már nyugodtan kimoshatjátok. Ugye, így könnyű lesz beszélgetni, énekelni verselni az őszi gyümölcsökről?

 

őszi gyümölcsös ovis feladatok

Nézd meg az 

őszi gyümölcsös nyomtatható játékokat!

✅Gyümölcsök válogatása

✅számlálás

✅sorozat alkotás

✅finommotorika

 

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!