Barion Pixel

Az ősz leginkább a színeivel varázsol el minket. Bár mi csak utánozni tudjuk azt a gyönyörű színpompát. amit a színesedő levelek nyújtanak, azért megpróbálhatjuk! Nézd meg, hogy készülnek az őszi falevelek festéssel! Szerintem gyerekeknek-felnőtteknek egyaránt jó játék a vizes lapra való festék csepegtetés. Nézz meg erről egy videót itt!

 

Az őszre való tekintettel válasszátok most az ősz színeit: sárgát, narancsot, barnát, zöldeset, bordót, akár lilát is. A jól bevizezett lapra csepegtessétek a festéket. Ezt megtehetitek magáról az ecsetről is, de használhattok például szem-, vagy orrcsepphez való cseppentőt is. 

 

 

Ezután türelmesen kell várakozni, amíg megszárad a kész mű. Ha készen van, vágjatok ki belőle falevél formákat!

 

 

Ezután a legegyszerűbb mód, ha fogtok egy papírtányért és elkezditek körbe-körbe felragasztani a levélkéket. Én azért tettem egyszínű sárga leveleket is közé, mert így hangsúlyosabbá válnak a színes levelek.

 

 

Ha körbeértetek a ragasztgatással, készen is vagytok a szép őszi koszorútokkal! Majdnem olyan, mint az igazi!

 

 

Ha a papírtányér felső részén fúrtok egy lyukat, akár zsinórt is fűzhettek bele, aminél fogva felakaszthatjátok!

 

Jó festegetést!

 

  • Felidézhetitek az őszi természet színeit, visszaemlékezhettek a kiránduláson, sétán látott csodaszép lombokra. Ugye, jó volt együtt lenni, kirándulni, ugrálni a levélszőnyegen, szórni a sok-sok falevelet?
  • A festés során érdekes megfigyelni, ahogyan a víz felszínén szétfolynak, szétfutnak a festékcseppek. Vajon, ha sűrűbb a festék, akkor miért nem ugyanez történik?
  • Nagyobbak már körbe tudják rajzolni a kemény kartonból készült levél sablont és a kivágással is megpróbálkozhatnak. Eközben nemcsak a szem-kéz koordinációjuk, hanem az alakészlelésük is fejlődik. 

Őszi falevelekről letölthető, otthon nyomtatható feladatlapokat is találtok ebben a játékcsomagban:

Őszi letölthethő feladatok ovisoknak

Készíts érdekes őszi

játékokat a gyerekeknek!

Legyél a Játéktár tagja!

Ugye tudod, hogy a gyermeked számára a veled való kapcsolat pótolhatatlan és nagyon nagyon fontos?

A gyerekekkel való meghitt, szoros kapcsolat egyik legnagyszerűbb eszköze a játék!

Ehhez nyújt segítséget számodra az oldalon található sok-sok játékötlet.

A közös játék révén ráadásul te is egy varázslatos világba csöppensz, ahol ellazulhatsz, kikapcsolódhatsz, és világossá válik számodra, hogy semmi sem olyan fontos, mint együtt lenni! 

Kérd a 10 hetes játéktipp sorozatot és próbáld ki a gyermekedhez való kapcsolódás legegyszerűbb, legélvezetesebb formáját!

Közös játék 10 héten át!