Barion Pixel

Pár ötlet még folyamatban volt a korábbi témákhoz kapcsolódóan, amelyeket most befejeztem, így most együtt közreadom őket. Készíthettek a napok megismerését segítő buszos dekorációt, nyomtathattok évszak-órát, évszakos színezőt és egy-két feladatlapot is! Jó munkát!

Korábbi bejegyzésben említettem az évszak-órát és egy óra-sablont is készítettem hozzá, amire rajzolhattok, ragaszthattok képeket. Ha gyorsan el szeretnétek készíteni az évszakok megismerését segítő órát, kinyomtathatjátok ezt a változatot is (nyomtatás után lehet színezni, kartonra ragasztani, vagy rögtön egy világos árnyalatú A/4-es dekorkartonra nyomtatni és úgy kiszínezni):

nyomtatható játékokÉs itt van még egy évszakos színező is (kattints a képre a nyomtatáshoz):

színezők

A hét napjainak megtanulásához egy buszt készítettem, aminek hét ablaka van. Amelyik nap van, abba az ablakba kell egy kikandikáló fejecskét tenni (gyurmaragasztóval könnyen cserélgethető). Lehet ez egy reggeli rituálé is, amikor például reggeli után eggyel odébb teszitek a kisfiú, vagy kislány figurát és elmondjátok, aznap milyen nap van. A lapon látható kis fejecskék akkorák, hogy mindkettő egyszerre befér az ablakba (testvérek!). Ha csak egy kis figurát rakosgattok ide-oda, akkor érdemesebb valamivel nagyobb változatot készíteni, mert jobban meg tudják fogni a gyerekek is.

nyomtatható játékok

Ha nem szeretnétek, hogy betűk is szerepeljenek a buszon, ide kattintva nyomtathattok egy betűk nélküli változatot is! Itt pedig egy színes buszt láthattok, amit nyomtathattok egyenesen egy fehér vastagabb lapra. Aztán vágjátok körbe és készítsetek hozzá egy utast!

nyomtatható játékok

Én úgy készítettem el, hogy a színtelen változatot egy lila A/4 -es kartonra nyomtattam. A kis figura fejéhez egy kupakot rajzoltam körbe sárga kartonon, majd fekete fonalat feltekertem, középen összekötöttem és a széleit felvágtam – így ragasztottam egy pötty pillanatragasztóval a kislány fejére. Mivel kicsit kopasznak találtam a buszt, sárga virágokkal díszítettem. Még egy ötlet: az utas készülhet úgy is, hogy a gyerekek lerajzolják magukat egy kis korongra.

nyomtatható játékok

És végül a feladatlapok:

nyomtatható feladatlapok

Folytassátok a sorozatokat! Vágjátok ki a második képről a madárkákat és keressétek meg, melyik illik a sorba!

nyomtatható feladatlapok

Ezt a lapot kell szétvágni:

nyomtatható feladatlapok

Jó játékot!