Nem minden gyerek szeret rajzolgatni és ez a tény az iskolakezdés közeledtével gyakran egyre jobban aggasztja a szülőket. Amíg azonban a gyerekek eljutnak a papír-ceruza alapú tevékenységekhez, jó esetben egy folyamaton haladnak keresztül, amelynek sok-sok állomása lehet. Mindez nem megy egyik napról a másika. Erről itt írtam bővebben

Az alábbi nyomtatható képkeretek rajzolgatáshoz, vagy bármilyen más alkotáshoz is felhasználhatók. A célja egyáltalán nem az, hogy “ne menjen ki a keretből” a rajz! Csupán egy érdekes ötlet, amely alkotásra ösztönzi a gyerekeket. Töltsd le, nyomtasd ki és játsszatok együtt!

 

 

Mint fentebb írtam, a sok színes képkeret célja egyáltalán nem az, hogy korlátok közé szorítsa a rajzolgatást. Sokkal inkább az, hogy inspirálja a gyerekek fantáziáját. Egy üres keret a fehér lapon szinte kínálja magát, hogy valamivel kitöltsük!

A legegyszerűbb, ha rajzolunk bele: ceruzával, filctollal, zsírkrétával. De lehet bele ragasztani kivágott képet, vagy nyomdázni tenyérrel, ujjal és azt kiegészíteni. 

 

nyomtatható képkeretek rajzoláshz

 

Vajon milyen kép illene az alábbi keretekbe? Töltsd le a nektek tetsző változatot és kezdődhet az alkotás! 3-4 éveseknek a nagyobb, A/4 méretet válaszd, gyakorlottabb rajzolgatók próbálkozhatnak a kisebb méretű képkeretekkel is.

Ezt a tartalmat a Játéktár előfizetői érhetik el. Kattints ide, ha szeretnél erről többet tudni!


A/4 méretű keretek:

 

nyomtatható képkeretek

Buborékos keret

 

nyomtatható képkeretek

Klasszikus képkeret

 

nyomtatható képkeretek

Szívecskés keret

 

nyomtatható képkeretek

Virágos keret

 

A következők kisebb méretűek:

 

nyomtatható képkeretek

Keretek 1

 

 

nyomtatható képkeretek

Keretek 2

 

nyomtatható képkeretek

Keretek 3

 

 

Jó alkotást! Írd meg, hogy nektek hogy tetszett!

Visszalépek a Játéktár főoldalára.