Barion Pixel

Mikulás zacskó saját kezűleg! Ha van egy kis ráérő időtök Mikulás előtt, készítsetek a gyerekekkel télapós zacskót! Igaz, a boltokban is sokféle celofán zacskót találhattok, de biztosan örömmel segítenek majd a kicsik a saját ajándéktasak elkészítésében. Ezt majd biztosan örömmel tölti meg a jó öreg nagyszakállú is!

 

Egy egészen hétköznapi papírzacskót többféleképpen is kidíszíthettek. Rákerülhet például a Mikulás arca a torzonborz  bajusszal, szemöldökkel.

 

Mivel sokféle méretű papírzacskó létezik, igazán használható sablont sem tudok adni, de ahogyan a képen látjátok nagyon egyszerű kivágni maradék papírból a részeket. A vatta bajusszal még a kicsik is elboldogulnak, díszíthetik kedvükre a sapkát is vele!

Mikulás zacskó

 

Tipp: ha úgy készítitek el a Mikulást, hogy alul hagyjátok nyitva a zacskót, akkor akár bábozhattok is vele, vagy énekelhettek, verselhettek a segítségével. Én úgy tapasztaltam, hogy a gyerekek mindig szívesebben mondogatják a versikéket egy kedves kis figurával együtt. Ebben a bejegyzésben sok-sok Mikulás verset találsz.

 

Jó Mikulás bácsit jaj, de nagyon várom!
Nemsokára eljön csilingelő szánon.
Almával, dióval teli van a zsákja.
Bőven mér belőle minden topánkába.

Kis cipőmet kitisztítom fényesre,
Kiteszem az ablakunkba ma este,
Ha erre jár a Mikulás, meglátja,
Tudom, benyúl jó mélyre a zsákjába!
Nincs ott híja a diónak, fügének…
Színig tölti mind a két kis cipőmet.
Azt hiszem, hogy virgácsot most nem kapok:
A Mikulás tudja ám, hogy jó vagyok!

(Magosrévi Jolán: Várjuk a Mikulást)

 

Egy-két krumpli segítségével pedig gyorsan elkészülhet a nyomdázott papírzacskó. Válasszatok valamilyen alkalomhoz illő motívumot és először ceruzával rajzoljátok fel a krumplira. Ezután mélyítsétek ki jobban a körvonalat, végül faragjátok le körülötte a felesleges részeket. A kiemelkedő mintát aztán befesthetitek és már nyomdázhattok is vele!

 

Mikulás zacskó

 

Ha kétoldalt kilyukasztjátok, még egy csinos kis szalag is kerülhet bele!

 

Mikulás zacskó

 

Egyszerű formákból, tortapapír díszítéssel magát a Mikulást is megalkothatjátok a papírtasakon.

 

Mikulás zacskó

 

Az egyszerű papírtasakon akár Mikulás rénszarvasát is megjeleníthetitek.

 

Mikulás zacskó

 

Még néhány ötlet innen-onnan:

 

Houzzi.ru

 

Kards By Kadie

 

Domesblissity

A letölthető, nyomtatható Mikulás játékcsomag segítségével akár bábokat is készíthettek és sok-sok ovisoknak szóló feladatlapot, játékot nyomtathattok ki! Nézd meg itt!

 

Mikulás játékok gyerekeknek

Mikulás játékok gyerekeknek

Jó készülődést!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!