Mikulás zacskó saját kezűleg! Ha van egy kis ráérő időtök Mikulás előtt, készítsetek a gyerekekkel télapós zacskót! Igaz, a boltokban is sokféle celofán zacskót találhattok, de biztosan örömmel segítenek majd a kicsik a saját ajándéktasak elkészítésében. Ezt majd biztosan örömmel tölti meg a jó öreg nagyszakállú is!

 

Egy egészen hétköznapi papírzacskót többféleképpen is kidíszíthettek. Rákerülhet például a Mikulás arca a torzonborz  bajusszal, szemöldökkel.

 

Mivel sokféle méretű papírzacskó létezik, igazán használható sablont sem tudok adni, de ahogyan a képen látjátok nagyon egyszerű kivágni maradék papírból a részeket. A vatta bajusszal még a kicsik is elboldogulnak, díszíthetik kedvükre a sapkát is vele!

Mikulás zacskó

 

Tipp: ha úgy készítitek el a Mikulást, hogy alul hagyjátok nyitva a zacskót, akkor akár bábozhattok is vele, vagy énekelhettek, verselhettek a segítségével. Én úgy tapasztaltam, hogy a gyerekek mindig szívesebben mondogatják a versikéket egy kedves kis figurával együtt. Ebben a bejegyzésben sok-sok Mikulás verset találsz.

 

Jó Mikulás bácsit jaj, de nagyon várom!
Nemsokára eljön csilingelő szánon.
Almával, dióval teli van a zsákja.
Bőven mér belőle minden topánkába.

Kis cipőmet kitisztítom fényesre,
Kiteszem az ablakunkba ma este,
Ha erre jár a Mikulás, meglátja,
Tudom, benyúl jó mélyre a zsákjába!
Nincs ott híja a diónak, fügének…
Színig tölti mind a két kis cipőmet.
Azt hiszem, hogy virgácsot most nem kapok:
A Mikulás tudja ám, hogy jó vagyok!

(Magosrévi Jolán: Várjuk a Mikulást)

 

Egy-két krumpli segítségével pedig gyorsan elkészülhet a nyomdázott papírzacskó. Válasszatok valamilyen alkalomhoz illő motívumot és először ceruzával rajzoljátok fel a krumplira. Ezután mélyítsétek ki jobban a körvonalat, végül faragjátok le körülötte a felesleges részeket. A kiemelkedő mintát aztán befesthetitek és már nyomdázhattok is vele!

 

Mikulás zacskó

 

Ha kétoldalt kilyukasztjátok, még egy csinos kis szalag is kerülhet bele!

 

Mikulás zacskó

 

Egyszerű formákból, tortapapír díszítéssel magát a Mikulást is megalkothatjátok a papírtasakon.

 

Mikulás zacskó

 

Az egyszerű papírtasakon akár Mikulás rénszarvasát is megjeleníthetitek.

 

Mikulás zacskó

 

Még néhány ötlet innen-onnan:

 

Houzzi.ru

 

Kards By Kadie

 

Domesblissity

A letölthető, nyomtatható Mikulás játékcsomag segítségével akár bábokat is készíthettek és sok-sok ovisoknak szóló feladatlapot, játékot nyomtathattok ki! Nézd meg itt!

 

Mikulás játékok gyerekeknek

Mikulás játékok gyerekeknek

Jó készülődést!