“Novemberben Márton napján liba gágog, ég a kályhán. Ki libát ma nem eszik, egész évben éhezik!” Ha nem is mindenkinél jut liba az asztalra, azért dekorációként bárki elkészítheti a libás ötletek egyikét. Libás ötletek Márton napra óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Ezúttal más oldalakról gyűjtögettem ötleteket.

Ezt a libuskát a nagyobbak parafadugó nyomdával tudják elkészíteni (kicsi 3 éveseknek még nem mindig sikerül a nyomdázás 🙂 , inkább maszatolni szeretnek a dugóval):

libás ötletek gyerekeknek

Kinderspiele-Welt

Szintén nagyobbacskáknak való a szemes termésekből ragasztott kép. Felnőtt segítségével azért a kicsi 3-4 évesek is ügyeskedhetnek.

libás ötletek Márton napra

Okos Anya

libás kreatív ötletek Márton napra

Tuckis

Papírtányérból egyszerűen és gyorsan készülhet sok-sok kis liba.

kreatív ötletek gyerekeknek

Tippytoe Crafts

Ezt az ötletet nyugodtan kipróbálhatjátok kiscsoportosokkal is. Selyempapírt, vagy krepp-papírt nem nehéz apró darabkákra tépni, és csak rá kell nyomkodni a beragasztózott sablonra.

libás ötletek Márton napra

Okos Anya

libás kreatív ötletek gyerekeknek Márton napra

Kinderspiele-Welt

Nekem az egyik kedvencem ez a kis liba-báb! Nagyon gyorsan kész van és a gyerekek nagyon szeretnek vele bábozni, mesélni, mondókázni, énekelni, tehát többfunkciós 🙂

libás ötletek Márton napra

Familie feiern Feste

 

Az alábbi ötletet egy kedves írás mellett találtam egy blogon. Nincs hozzá ugyan sablon, de talán nem ördöngösség rajzolni hozzá egyet. A libusok harmonikára hajtogatott lába fogott meg benne, mert a gyerekeknek ez nagyon jó kis ujjgyakorlat, és amellett vicces is. Nagyon tetszett egyébként az alkotó kis szösszenete az elkészítéssel kapcsolatban 🙂

 

kreatív ötletek gyerekeknek

Segítség, séf a férjem!

 

Ez a kis liba az anyagaiban tér el az előzőktől. Nyaka spatulából, teste filc anyagból, lába fonalból és gyöngyből készült. Ovisoknak az előre kivágott részek összeragasztása, és a gyöngyök felfűzése lehet a feladat. Iskolás tesók már a részek kivágásában is segédkezhetnek.

 

libás ötletek Márton napra gyerekeknek

Ezt a kedves kis libát ügyes kezű felnőttek tudják elkészíteni. Azért tettem a többi közé, mert szerintem nagyon kedves dísze lehet egy ovis csoportnak, vagy bármilyen Márton napi ünnepségnek. Varrni tudó dadus néniknek, anyukáknak, nagymamáknak biztosan nem okoz gondot az elkészítése.

 

libás kreatív ötletek Márton napra

Kreatív szabás varrás

 

 

liba sablon Márton napra

Liba sablon

Libás színezők

libás színezők

színezők Márton napra

színezők Márton napra

Márton napi libás színezők

színezők Márton nap

színezők Márton napi

 

Ha az ötleteket feladatlapokkal, játékokkal is színesítenétek, érdemes megnéznetek a Márton napi játékcsomagot is a webshopban!

 

Márton nap ovis feladatok