Barion Pixel
A gyerekek nem csak a kis bogarakhoz, csigákhoz, hernyókhoz vonzódnak ösztönösen, hanem szeretik nézegetni, megszagolni a szebbnél szebb virágokat is, amelyekből most már nagyon sokfélét láthatunk a séták során.

Van amelyiknek már ismerik a nevét is, megfigyelik, hogy otthon is ugyanilyen virág van a kiskertben, de más színű. Tudják, hogy a rózsával vigyázni kell, mert megszúr, a gyermekláncfű pedig az a kis virág, ami először sárga, majd később fehér pihévé változik és el lehet fújni. A legjobban mégis annak az első kinyíló virágbimbónak örültek, amit saját kezűleg ültettek kis műanyag pohárba és végre kivirágzott! Mivel most minden virágba borul, otthon is készíthettek virágos alkotásokat.  Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz:

A kisebbek kaphatnak előre kivágott virág sablont, így csak a színes karikákat kell felragasztaniuk tetszés szerint a virágra. Jó alkalom a színek megnevezésére is. Nagycsoportosok már maguk is ki tudnak vágni hasonló virág formát és a színes köröket is ragaszthatják bizonyos sorrend szerint a szirmokra. Például egy sárga, egy piros…stb.

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Wunderbare Enkel

 

A sok-sok színes kertészeti prospektusból kivágott virág bekerülhet egy papírgura-vázába – közben el is mondhatjuk milyen színűek a virágok, és mi a nevük. Vajon láttunk a séták során, vagy az óvoda udvarán hasonlót? Kinek adnánk az elkészült szép virágcsokrot?

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Wunderbare Enkel

Színes papírgurigákba egyszerű virágformák is kerülhetnek, amelyeket kartonpapírból, sablonok körülrajzolásával vághatnak ki a gyerekek. Egy másik változat: akár saját maguk is rajzolhatnak csodaszép virágokat, amelyeket aztán körbevágva, keményebb lapra ragasztva szintén a papírgurigába állíthatnak.

thebestideasforkids.com

 

Ezek a gyönyörű virágok ujjlenyomatokból készültek. Ha jól megfigyelitek, a kis ujjnyomok egy függőleges vonal mentén sorakoznak, ennek megalkotása pedig nem is olyan könnyű feladat! De a végeredmény mindenért kárpótol! Kisebbeknek inkább rajzoljatok egy kör formát, és abba nyomkodják a kis ujjukat kedvük szerint.

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Hello Wonderful

 

Ezeket a virágokat színes kartonpapírból sablonok körbevágásával készíthetik el a nagyobbacska ovisok. Hurkapálcára ragasztva állíthatjátok befőttesüvegbe, amit előzőleg összegyűrt krepp-, vagy csomagolópapírral béleltetek ki.

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Imágenes Educativas

 

Egy hosszú csomagolópapír csíkra közösen is tudtok dolgozni! A virágok összegyűrt papírgombócból készülnek, ezt a kiscsoportosok is sikerrel kipróbálhatják, csakúgy mint a virágszárak felragasztását. A vattalabdákból bárányfelhők készülhetnek, amelyek köré csodaszép kék tavaszi eget varázsolhattok vízfestékkel!

 

Lovethispic

 

Ezek a látszólag egyszerű kis fonalvirágok nagy odafigyelést és türelmet igényelnek a gyerekektől, ezért inkább nagycsoportosoknak ajánlom az elkészítésüket. A fonallal való játék is nagyon jól ügyesítik a kis ujjakat, ezért iskolába készülő gyerekeknek gyakran adhattok hasonló feladatokat.

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Deal Wise Mommy

Ezek a színes, látványos virágok színesre festett és ollóval bevagdosott papírgurigából készülnek. Ha a képre kattintasz, megtalálod az elkészítés folyamatát, ami egyáltalán nem bonyolult! Hurkapálcára ragasztva csodaszép díszei lehetnek az ovis csoportnak, vagy akár a gyerekszobának is!

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Comfort.bg

 

Igazán egyszerűek ezek a papírtányérból készült virágok is:

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Theresourcefoulmama.com

Szerintem a legkisebbek és a nagyobbacskák is örömmel fogják elkészíteni ezt a szép tulipánt, mert a legtöbb gyerkőc szereti befesteni a kezét. Amíg végigfestitek az ecsettel az ujjaikat, el is mondhatjátok, melyiket hogy hívják: mutatóujj, középső ujj,…stb. Ha elkészült a virág-nyomat, engedjétek még próbálkozni egy nagy csomagolópapíron a gyerekeket, hadd nyomdázzanak a tenyerükkel, ujjaikkal kedvük szerint!

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Preschoolactivities.us

Krumpliból is szép tulipánformát faraghattok!

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Craftymorning.com

Szívecske formák félbehajtásával készült ez a virág. A képre kattintva láthatjátok a részek felragasztásának menetét is. A szív formákat érdemes előre kivágni, hogy a gyerekeknek csak félbehajtani és ragasztani kelljen.

 

Kreatív ötletek tavaszi virágokhoz

Etkinlik Havuzu

Ha a tavaszi virágok témakörben kerestek játékos feladatokat, hasznos lehet számotokra a Tavaszi virágok játékcsomag is.

 

tavaszi ovis feladatok

A nyomtatható oldalakból sok-sok tavaszi virágok játékot és feladatlapot tudtok elkészíteni! Olvass róla bővebbben itt!

Ha megtetszett, vásárold meg a webshopban!

tavaszi ovis feladatok

Készíts 

tavaszi virágos

játékokat!

Legyél a Játéktár tagja!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!