Barion Pixel

A rengeteg, interneten fellelhető, március 15-hez kapcsolódó kreatív ötlet közül most azokat szeretném összegyűjteni, amelyek ovisokkal is könnyen megvalósíthatók.

 

Dekorációk gyerekekkel március 15-re

 

Egyik évben kitaláltuk az oviban, hogy olyan papírfüzért készítünk, mint karácsonykor, csak piros-fehér-zöld színben. A gyerekek nagyon lelkesek voltak (lehet, hogy a karácsonyi emlék is kicsit közrejátszott 🙂  ), ráadásul nagyon jól lehetett variálni a színeket. Volt olyan füzér, amelyen hármasával követték egymást a színek, volt amelyiken kettesével – mindig a gyerekek kívánsága szerint. A füzérekkel aztán feldíszítettük a termet, nagyon hangulatos volt. Sajnos csak ez az egy képem van róla.

 

kreatív ötlet gyerekekkel március 15-re

 

Harmonika hajtogatással is egyszerűen készíthettek papírdíszeket. Hajtogassatok meg egy A/4 lapot hosszában harmonika hajtogatással, majd ha kész, hajtsátok félbe. Egy piros, egy fehér és egy zöld színt összeragasztva ilyen szép kis díszt kaptok. Felakaszthatjátok az ablakba, vagy hurkapálcára rögzítve virágcserépbe is szúrhatjátok.

 

dekoráció március 15-re

 

Bármilyen virág, vagy tulipán formát kivágva, három különböző színből és méretből készíthetünk piros-fehér-zöld dekorációt.

dekoráció gyerekekkel március 15-re

 

 

A tulipánok esetében a zöld a száruk is lehet.

 

kreatív alkotás gyerekekkel március 15

Kép forrása

A pillangók is jól mutatnak háromféle színben és méretben.

 

kreatív ötlet március 15

Ötlet forrása: K4Craft

 

Nekem nagyon tetszik ez az egyszerű szívecske és madárka forma is, amit a Babolda Kreatív Kuckó oldalán találtam.

 

dekoráció március 15-re

 

A tenyérnyomos ötleteket is nagyon szeretik a gyerekek. Ki gondolta volna, hogy még egy óriás kokárda is készülhet ilyen módon? A Kreatív Szakkör oldalán találtam ezt a kedves ötletet:

 

kokárda gyerekekkel március 15

 

Ez a tenyérnyomos változat is teljes mértékben megfelel a picuriknak.

 

kokárda gyerekekkel

Ötlet forrása

Játékok március 15-re

 

Készíthettek kis huszárfigurát papírgurigából, amellyel aztán a gyerekek nem csak játszani tudnak, hanem énekelni, verselni, mondókázni. Ennek elkészítését a régebbi oldalamon tudod elolvasni.

 

huszár papírgurigából gyerekeknek

 

A fiúk biztosan örülni fognak a huszárcsákónak is. A “Csak kreatívan” blogon találtam ezt a szuper ötletet.

 

huszárcsákó gyerekeknek

 

A lányoknak való párta elkészítését is megtaláltam ugyanezen a blogon – köszönet érte, mert szerintem ebbe simán besegíthetnek a gyerekek is, hiszen ilyen mintákat 5-6 évesek már tudnak rajzolni. Nézzétek meg itt, milyen szépek!

 

párta gyerekeknek március 15-re

 

 

És hogy lóra is tudjanak pattanni a huszárok, készítsetek lovacskát is nekik! Itt láthatsz egy egyszerű ötletet ehhez. Ezen az oldalon videót is találsz hozzá. 

 

Egy nagyobb méretű zokniból is készülhet lovacska egyszerűen. Itt tudod megnézni, hogyan készül.

 

 

Mummoshoplovacska bot gyerekeknek

 

A legegyszerűbb mód talán az, ha egy papírdoboz oldalából vágtok ki lovacska fejet. Ezen az oldalon láthatod ennek a lépéseit, és sok más, egyszerűbb és bonyolultabb lovacska barkácsolási ötletet találsz.

 

Deavitalovacska gyerekeknek

 

Remélem, találtok pár hasznos ötletet!

Jó szórakozást!

A Március 15-höz kapcsolódó témakör többi részét ide kattintva találod.

 

Készíts

játékokat

március 15-re!

Legyél a Játéktár tagja!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!