Barion Pixel

Mostanában az eső egészen váratlanul zúdul a nyakunkba. Így történt ez velem is a napokban, ráadásul éppen egy papírtáskában vittem a holmijaimat. Mondanom sem kell, hogy a papírtasak teljesen elázott, így használhatatlanná vált. De – mivel olyan érdekesen hullámosra gyűrődött – elraktam a „jó lesz még barkácsoláshoz” nevű dobozomba. Jól tettem, ugyanis pár napra rá megpillantottam egy almafás ötletet. Így máris megszületett a fejemben az elázott szatyor további sorsa.

Ez az eredeti ötlet, amit szintén érdemes elolvasni. Én némileg módosítottam így:

Hozzávalók: többféle papírguriga, ázott barna papírszatyor, zöld papír a lomboknak, olló, ragasztó.

 

DSCF7061

 

A gurigát beragasztóztam és egyszerűen rátekertem a barna papírt. A nyitott végeinél behajtogattam. Egy régi papírdobozból kivágtam egy lombkorona formát és a papírhengerbe tűztem. Ehhez a papírgurigán függőlegesen két bevágást kell ejteni, így tudjuk belecsúsztatni a lombot.

 

 

A falombhoz zöld papírral vontam be az alapot (ehhez természetesen kivettem a helyéről, ráragasztottam a zöld papírt, majd visszacsúsztattam), végül pedig kis gyümölcsöket készítettem, amiket gyurmaragasztóval lehet a fákra felragasztani.

 

 

És hogy mit játszottunk ezekkel a gyümölcsfákkal?

Matematika:

  • Tegyél annyi körtét (piros almát, sárga almát) a fára, amennyi éves vagy!
  • Tegyél kettővel többet a piros almából!
  • Tegyél eggyel kevesebbet a sárga almából!
  • Hány gyümölcs van a legvastagabb/legvékonyabb/legmagasabb/legalacsonyabb fán?
  • A gyümölcsökből persze el is lehet venni, illetve fel lehet használni mindkét oldalukat.

Mesét is báboztunk a segítségükkel – hogy melyiket, azt hamarosan elolvashatod itt az oldalon!

Énekeltünk, verseltünk is az almáról! Itt is találsz almás versikéket! Készítsetek ti is ilyen almafát, mert a gyerekek a saját játékukban is sokféleképpen felhasználhatják! Lehetnek egy erdő fái is, ha a gyümölcsöket leszedjük róla. Rajzolhatnak madárkákat, amelyeket szintén elhelyezhettek rajta!

Jó játékot!

Nézd meg az őszi gyümölcsökkel kapcsolatos

összes ötletet!

Tudd meg, hogy melyek óvodás gyermeked legfontosabb képességei, amelyek fejlődésére szülőként nagyon fontos odafigyelned!

Olvasd el az egyszerű tippeket, amelyeket tehetsz érte a mindennapokban!